Peyton Manning, bugün emeklilik kararını açıklayacak. Futbol dünyasının geri kalanı ise 18 NFL sezonu sonunda, ardında bıraktığı miras üzerine methiyeler düzmeye başladı bile. Övgü ve iyi dileklerini sunan koçlar, takım arkadaşları ve rakipleri içinde Manning’in kariyeri boyunca en büyük rakibi olan Patriots quarterback’i Tom Brady de vardı. Brady, Pazar günü Facebook üzerinden şu mesajı yayınladı:

“İnanılmaz kariyerin için tebrikler Peyton. Oyunu sonsuza kadar değiştirdin ve çevrendeki herkesi daha iyi hale getirdin. Seninle karşı karşıya oynamak benim için bir onurdu.”

Brady, ilk defa Manning hakkında böyle konuşmuyor. Yıldız quarterback, 2010 sezonu sonrası da Maninng’i şu sözlerle övmüştü:

“Bence o gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucu. Başardıkları, çalışması ve hazırlığıyla… Bitirici ön sezileri de cabası. Onunla karşılıklı oynama fırsatı bulduğum onca maç için kendimi şanslı görüyorum. Bizim her zaman iyi bir ilişkimiz oldu, o benim arkadaşım ve sürekli gelişme çabasıyla benim hayranlığımı kazanmış birisi. O her zaman daha iyisini yapmak ister ve hiçbir zaman en iyiden azıyla yetinmez.”

Güzel sözler dışında bu efsanevi rekabete rakamlar olarak baktığımızda ikilinin 17 kez karşı karşıya geldiği ve Brady’nin 11-6 önde olduğu görülüyor. Maçların çoğu (10) Patriots’un evi Foxborough’da oynanmış ve Brady bu maçların sekizini kazanmış. Ama Manning de kendi evinde önde; Colts ve Broncos formasıyla Indiana ve Denver’da oynanan kalan yedi maçın dördünde Manning galip. Bu maçlardan sonuncusu da bildiğiniz üzere geçtiğimiz sezonun Super Bowl’una giden yoldaki son engel olan AFC şampiyonluk maçıydı.

Neredeyse kendimizi bildik bileli Manning’i izleyen bizler için de hep hatırlayacağımız ve sonrakilere anlatacağımız bir isim oldu Peyton Manning. Yolu açık olsun, bizler için de bir onurdu.