Washington Redskins, bir zamanlar takımın en önemli yıldızlarının başında gelen ve 2012 sezonunda NFL’in en değerli hücum çaylağı seçilen Robert Griffin III veya daha bilindik adıyla nam-ı diğer RGIII’yi serbest bıraktı.

NFL tarihinin en dramatik kariyerlerinden birisine sahip olan RGIII, muazzam bir performansla kapatarak takımını playoff’a taşıdığı çaylak sezonunun ardından bırakın kendisinden bekleneni vermeyi, daha doğru düzgün bir starter quarterback olmayı bile başaramamış ve düşe kalka geçirdiği iki sezon sonrasında geçtiğimiz sezonun başında da, yeni head koç Jay Gruden’ın emriyle Redskins depth chart’ında üçüncü sıraya kadar düşürülmüştü.

2011’de kaldırdığı Heisman Trophy’nin ardından Redskins, kendisindeki yeteneği fark etmiş ve takımın gelecekteki yüzü olması için 2012 draft’ı öncesinde St. Louis Rams’e ikinci sıra hakkı karşılığında tam iki birinci tur hakkı vermiş ve o ikinci sıra hakkıyla da RGIII’yi büyük umutlarla kadrosuna katmıştı.

Her ne kadar takımla geçirdiği harika ilk sezonun ardından Redskins’e, varını yoğunu güvenilir ata basmış olduğunu düşündürse de sonraki sezonlarda bir türlü dikiş tutturamayan RGIII, bırakın sadece kötü performanslar sergilemeyi aynı zamanda her maçı kenardan, üstüne üstlük üzerine forma bile giymeden seyretmesine rağmen takımın salary cap’inde çok ciddi bir alanı işgal ediyordu. Nitekim quarterback’in yıllık maaşı 16 milyon doları geçiyordu.

Her ne kadar genç quarterback eski günlerinden fazlasıyla uzak olsa da, kendisiyle şimdiden ilgilenen takım sayısı 10’u geçti. Başta Dallas Cowboys olmak üzere free agency döneminde starter veya yedek quarterback arayan birçok ekip, RGIII için mücadele edeceğe benziyor.

Ve değerli futbol severler bu haberle birlikte, bir zamanlar yalnızca kendi takımının değil bütün NFL’in yüzü olmayı başaran, forma satışlarında zirveyi elden bırakmayan ve geleceğin süperstar’ı olarak anılan bir oyuncunun, yavaş yavaş çöküşünü ve en sonunda da dibe vuruşunu içeren upuzun bir sürece tanıklık etmiş olduk.

Ancak o, birçok Amerikan futboul severe ve daha NFL’i takip etmeye yeni başladığımda bana da futbolun ne kadar eğlenceli bir şekilde oynanabileceğini gösteren genç quarterback olarak kalacak hafızalarımızda. Yolun açık olsun RGIII.