İlk iki sıradan Jared Goff ve Carson Wentz’in seçilmesiyle sürprizlere mahal vermeyeceği izlenimini veren NFL 2016 Draftı’nda bombayı ilk patlatan San Diego Chargers oldu ve takım, herkesi şaşırtarak üçüncü sıradan defansif end Joey Bosa’yı kadrosuna kattı.

Chargers’ın üçüncü sıra seçimiyle Laremy Tunsil, Ronney Stanley, DeForest Buckner ve Jalen Ramsey dörtlüsünden birisini seçmesi bekleniyordu ancak San Diego ekibi Ohio State Buckeyes çıkışlı Bosa’yı seçti. Böylece son iki sezonda yalnızca 58 sack bularak ligin en kötü ikinci performansına sahip olan Chargers, bu seçimiyle oldukça derin bir yarasını kapatmış oldu.

Draft’tan aylar öncesinde bile “NFL’e hazır” olarak gösterilen ancak mock draft’larda hep gerilerde kalan Bosa’nın Chargers’a gitmesinin ardından dördüncü sıranın sahibi Dallas Cowboys da bir o kadar ilginç bir tercihle cornerback Jalen Ramsey’i pas geçip running back Ezekiel Elliott’ı seçti.

Draft öncesinde birçokları Cowboys’un Elliott’ı seçebileceğini düşünüyordu ancak takımın, Ramsey-Elliott ikileminde kalıp Ohio State Buckeyes’ın yıldız running back’ini tercih edeceği kimsenin aklının ucundan bile geçmiyordu.

Ancak Cowboys, secondary’sini güçlendirmek yerine potansiyel olarak ligin en korkutucu hücum üçlüsü olmaya aday Tony Romo-Dez Bryant-Ezekiel Elliott dinamosunu kurmayı tercih etti ki Elliott için, üç eski birinci round seçimi ve La’el Collins ile dolu muhteşem Cowboys ofansif line’ının arkasında koşmak oldukça kolay olacağa benziyor.

Ayrıca Elliott’ın dördüncü sıradan seçilmesiyle Ohio State Üniversitesi, draft’ın ilk dört sırasına iki oyuncusunu yerleştirmeyi başararak akıl almaz bir başarının altına da imzasını attı.

Cowboys’un ardından ise sıra Jacksonville Jaguars’a geldiğinde takım, herhalde hayal bile edemeyeceği bir draft senaryosu ile karşı karşıya kaldığından olacak, biraz duraksadı ancak sonrasında yapması gerektiği gibi seçimini Ramsey’den yana kullandı. Jaguars, uzun yıllar boyunca yalnızca bir kez gelebilecek böylesine kelepir bir hamleyle Prince Amukamara ve Tashaun Gipson gibi veteranları içinde barındıran secondary’sini muazzam bir yetenekle güçlendirmiş oldu.