Yılan hikayesine dönen 49ers-Kaepernick ilişkisi, en az bir sezon daha devam edecek gibi görünüyor. Perşembe gecesi itibariyle oyun kurucunun sözleşmesini fesh etmeyen 49ers’ın, önümüzdeki sezon için sözleşmede bulunan 11.9 milyon dolar garanti ücreti ödemesi kesinleşti.

Sezonun bitmesinin ardından Colin Kaepernick, menajeri aracılığıyla takımdan ayrılmak istediğini belirtmiş ve takas çalışmaları yapmak için izin istemişti. Broncos, Browns ve Jets gibi takımların dikkatini çeken yıldız oyuncu, umduğunu bulamadı ve en azından şimdilik San Francisco forması giymeye devam edecek.

49ers, Perşembe gecesi 11:00’den önce Kaepernick’in sözleşmesini fesh etseydi önümüzdeki sezonun garanti ücretini ödemek zorunda kalmayacaktı. Ancak pek çok kaynak, San Francisco temsilcisinin yıldız oyuncuya bir şans daha vermek isteyeceğini belirtmişti çünkü takım içinde, yeni koç Chip Kelly’nin getireceği sistemle birlikte son sezonlarda performansında düşüş yaşayan oyuncunun eski günlerine döneceği umudu hakim.

Bunlara rağmen önümüzdeki sezon öncesi hala güvenilir bir oyun kurucu bulamayan Broncos veya Jets gibi takımlar Kaepernick için bir hamle daha yapabilir. Özellikle draft’ın yaklaşmasıyla birlikte, mümkün olduğu kadar çok seçim yapmak isteyen genel menajer Trent Baalke, oyun kurucuyu pazarlık kozu olarak kullanabilir.

Baalke’nin şimdiye kadar Kaepernick için ikinci turun sonlarından veya üçüncü turun başlarından bir draft hakkı istediği biliniyor. Broncos ise dördüncü tur hakkı vermek istediğini gayrı resmi kaynaklardan açıklamıştı. İlk turda yedinci seçim hakkını elinde bulunduran 49ers, Carson Wentz veya Jared Goff gibi bir oyun kurucuyu seçebilirse, Broncos ile ortada buluşarak bir takas yapması da mümkün olabilir.

28 Nisan’da başlayacak draft’tan önce, yeni bir koç ile sezona girecek takımlar 4 Nisan itibariyle çalışmalara başlayabilecek. Tartışmalı oyun kurucunun bu çalışmalarda yer alması bekleniyor çünkü böylece sözleşmesindeki bonuslardan birini de alabilecek.

Kaepernick şimdilik 49ers forması giymeye devam edecek olsa da draft bitene kadar hiçbir şeye kesin gözüyle bakmamak lazım. Oyun kurucu belki de takım çalışmalarında yeni koçu Kelly ile iyi anlaşıp takımda kalmak isteyecek veya koç Kelly, oyun kurucu ile çalıştıktan sonra memnun kalmayıp takas edilmesini isteyecek. Bunlar şu anda bilinmezler. Ancak kağıt üstünde, son iki sezondur hep kötüye giden performansıyla eski günlerini aratan Kaepernick için Chip Kelly’nin sisteminin biçilmiş kaftan olduğu kesin. Kaepernick bu fırsatı iyi kullanmazsa yakın gelecekte işsiz kalabilir…