Uluslararası Amerikan Futbolu Federasyonu IFAF tarafından düzenlenen 2016 Şampiyonlar Ligi ilk hafta karşılaşmasında Portekiz’in Lisbon Devils takımına konuk olan Boğaziçi Sultans, kıran kırana geçen bir mücadelenin sonucunda maalesef rakibine 32-27’lik skorla mağlup oldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi ekip, ilk çeyreği 16-6 önde tamamladı. Sonraki iki çeyrek boyunca ise adeta Devils kaçtı, Sultans kovaladı ve dördüncü çeyreğe girilirken geçtiğimiz sezonun Türkiye Amerikan Futbol Ligi (TAFL) şampiyonu Sultans, maçta ilk kez 20-16 ile üstünlüğü eline geçirmeyi başardı ancak son çeyrekte rakip hücumuna çare bulamadı.

Maçta Devils adına yıldızlaşan oyuncular quarterback Joey Bradley ve eski bir NFL receiver’ı olan Collin Franklin oldu. Nitekim Bradley-Franklin ikilisi karşılaşmada üç touchdown bulurken Bradley bir de üstüne touchdown koşusu gerçekleştirdi.

Tabi Sultans hücumu da maç boyunca fazlasıyla iyi bir performans gösterdi. Amerikalı quarterback Omar Kharroub komutasındaki hücum takımı, receiver Kubilay Ceylan ile üç receiving touchdown ve running back Utku Bor ile de bir koşu touchdown’u bulmayı başardı.

Utku’nun touchdown’u bitime iki dakika kala , kor 32-20 iken geldi ve Sultans, karşılaşmayı bir touchdown ile kazanacak noktaya gelmesine rağmen süre yetersizliğinden dolayı istenen skoru bulamadı ve Lisbon deplasmanından boynu bükük ayrıldı.

Sultans’ı, Portekiz deplasmanında gösterdiği üstün mücadeleden dolayı kutluyoruz. Umarız, tarihinde şu ana kadar Şampiyonlar Ligi galibiyeti göremeyen takımımız, ilerleyen haftalarda şeytanın bacağını kıracak ve galibiyetle tanışacak.