Cincinnati Bengals, sessiz başladığı transfer sezonunda, aynı hafta içindeki ikinci transferini de sonlandırdı. Çarşamba günü linebacker Karlos Dansby ile anlaştığını duyuran takım, son iki sezondur New England Patriots forması giyen ve bir de şampiyonluk yaşayan wide receiver Brandon LaFell ile, detayları henüz açıklanmayan sözleşme üzerinde el sıkıştıklarını duyurdu.

2010 yılında Panthers tarafından üçüncü turda draft edilen LaFell, 2014 yılında Patriots’a transfer olmuş ve o yıl kazanılan Super Bowl’da çok önemli rol oynamıştı. 2014 yılında normal sezonda 74 pas, 953 yard ve yedi touchdown ile oynayan oyuncu, playoff’larda ise 13 pas, 119 yard ve iki touchdown’a imza atmış ve şampiyonluk yüzüğünü parmağına takmıştı.

Ancak sezon sonunda sol ayağından sakatlanan LaFell, 2015 yılında 37 pas ve 515 yard ile oynayarak eski performansından uzak kalmış ve sonuç olarak da Patriots 2 Mart’ta receiver ile yollarını ayırmıştı

Sezonun bitmesinin ardından wide receiver’lar Marvin Jones ve Mohammed Sanu ile sözleşme yenilemeyen Bengals için bu transfer çok büyük önem taşıyor. LaFell’in Bengals kadrosuna katılması sadece şampiyonluk deneyimi olan bir oyuncuyu takıma kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda Nisan sonunda yapılacak draft öncesinde Bengals’a esneklik de sağlıyor. LaFell’in, Mohammed Sanu’nun üstlendiği rolü devralması beklenirken, A.J. Green’in ardından ikinci receiver olan Marvin Jones’un görevini üstlenmesi için Bengals drafta yönelecek gibi duruyor.

28 Nisan’da Chicago’da başlayacak ve üç gün sürecek olan NFL Draft’ında, ilk turu seçimini daha önemli eksiklerini karşılamak için kullanabilecek duruma gelen Cincinnati temsilcisi, ilgilendiği bilinen Josh Doctson veya Michael Thomas gibi isimleri, ikinci turda da seçme şansı yakalayabilir. Yıllardır playoff’lardan hüsranla ayrılan Bengals, dış çizgilerde A.J. Green’in yanına ikinci bir tehdit koyup sahanın ortasında da LaFell’i verimli kullanmayı becerebilirse, bu sene Super Bowl’u zorlayabilir.