Los Angeles Rams’in, Jared Goff’u seçip tahmin edilen hamleyi yapmasının ardından Philadelphia Eagles’ta beklentileri boşa çıkarmadı ve 2016 NFL Draftı ikinci sırasından quarterback Carson Wentz’i seçti.

Goff’a göre daha uzun ve daha cüsseli olan, en önemlisi daha iyi bir 40 yard koşu derecesiyle daha atletik bir izlenim veren Wentz, Eagles’a giderek Philadelphia ekibine fiziksel anlamda Blake Bortles ve Ben Roethlisberger kalibresinde bir quarterback kazandırmış oldu.

Bununla birlikte Cleveland Browns ile takas yapıp draft’ın ikinci sırasına oturan Eagles’ın, kadrosunda hali hazırda Sam Bradford ve Chase Daniel gibi iki quarterback varken ve üstelik bu ikili salary cap’te de fazlasıyla bir yer işgal etmişken neden bu takası yaptığı fazlasıyla eleştirili konusu olmuştu.

Ancak Eagles’ın planlarına göre Wentz, önümüzdeki yıllarda takımı sırtlayacak isim. Tabi bunun için North Dakota State Bison çıkışlı quarterback’in önünde halen Bradford ve Daniel var ki takımdan ayrılmak istediğini belirten Bradford, gerçekten bunu gerçekleştirse bile özellikle head koç Doug Pederson’ın, Daniel’a olan güveni de bir o kadar fazla.

Wentz’in önündeki bir diğer engel ise formasını giydiği North Dakota State Üniversitesi’nin, NCAA’in en iyi okullarının (FBS) bulunduğu 1-A Division’ının dışında bulunması. Nitekim 1984 yılından bu yana ilk turlarda tam 69 quarterback seçildi ve bunlardan yalnızca Joe Flacco ve Steve McNair, FBS harici okullar çıkışlıydı. Dolayısıyla Wentz’in önünde geçmesi gereken bir de “tarih” engeli bulunuyor.