NFL kariyerine New Orleans Saints tarafından ilk turda draft edilerek başlayan ve dokuz yıllık futbol hayatı boyunca aynı takımda oynayan Will Smith, cumartesi gecesi New Orleans’ta, trafikte çıkan bir tartışma sonucu vurularak öldürüldü ve bu haber sonucu bütün NFL camiası yasa boğuldu.

Smith, kariyeri boyunca Pro Bowl’a seçilmiş, Saints’te takım kaptanlığı yapmış ve Super Bowl şampiyonluğu da yaşamıştı. Defansif end’in yaşadığı 2009 sezonundaki şampiyonluk, Katrina kasırgası sonrasında olması sebebiyle bütün şehir için çok anlamlıydı ve o dönemki Saints kadrosu, şehrin kahramanları haline gelmişti.

Öte yandan Will Smith’in eşi Racquel Smith de aynı olay sırasında vuruldu ancak hastaneye yetiştirilerek hayata tutunmayı başardı. Will-Racquel çiftinin üç çocuğunun ise hayati tehlikesi bulunmuyor.

Smith’in ölümü ile ilgili konuşan Saints koçu Sean Payton, “Takım kaptanımız Will Smith’in anlamsız vefatı bizi çok üzdü. Eşi ve çocukları için dua ediyoruz.” dedi. Smith Ailesi’nden yapılan açıklamada ise “İlgili bir baba, eş ve arkadaş olan Will Smith’in vefatı sebebiyle ailemize gösterilen destek ve dualar için teşekkür ederiz.” denildi.

NFL Başkanı Roger Goodell ise emekli oyuncunun ölümü ile ilgili olarak başsağlığı dileklerini iletirken “Çok trajik bir kayıp. Dualarımız eşi Racquel ve çocukları ile. Smith, takım arkadaşları ve tanıyanları tarafından çok özlenecek.” açıklamasını yaptı.

 Polis raporuna göre Smith’in aracına, Hummer marka bir aracın arkadan çarpması ile kaza yaşandı. Kaza sonrası arabalarından çıkan taraflar tartışmaya başladı ve Hummer’ın sürücüsü Will Smith’i defalarca vurdu. Racquel Smith de bacağından iki defa vuruldu. Olay sonucunda tutuklanan 30 yaşındaki Cardell Hayes, ikinci dereceden cinayet ile yargılanacak.