Ön savunma hattında defansif tackle oynamanın yeter koşulu olmasa da gerek koşulu, çok kuvvetli bacak kaslarına sahip olmaktır. Karşıdaki oyuncudan daha aşağıda pozisyon alır ve onu iterseniz yolunuzu rahatlıkla açabilirsiniz.

Kolej kariyerini Baylor Üniversitesi’nin futbol takımı Bears’da geçiren ve bu sene Draft’a girecek olan en yetenekli defansif tackle’ların başında gelen Andrew Billings, en azından bu konuda hiç sıkıntı çekmeyecek. Nitekim kendisi, inanılmaz derecede güçlü bacak kaslarına sahipmiş gibi gözüküyor.

Billings, henüz daha lise yıllarındayken tam 805 pound yani 362 kiloyla squat yapabiliyormuş. İlk duyduğunuzda kulağınıza adeta bir şehir efsanesiymiş gibi gelebilir ancak bu muazzam performansın videolu kanıtı var ki şöyle:

Genç defansif tackle, ayrıca 226 kilo ile bench press ve 319 kilo ile de deadlift (halteri kasık hizasına kadar kaldırma olarak tanımlanabilir.) yapabiliyor. Oyuncu iki ay önce düzenlenen NFL Combine’da ise bench press’de 100 kilo ile 31 tekrar yaparak tüm oyuncular içinde dördüncü sırayı almıştı. Bu sebeple önümüzdeki sezon lige yeni bir Vince Wilfork katılırsa hiç şaşırmayın.