Carolina Panthers’ın kendisine garanti ettiği 13.9 milyon dolara burun kıvıran yıldız cornerback Josh Norman, sonunda muradına erdi ve Washington Redskins ile beş yıl, 75 milyon dolarlık bir sözleşme yaparak “NFL’in en çok kazanan cornerback’i” oldu.

Redskins ile imzaladığı kontratın tam 50 milyon dolarını garanti ücret olarak cebe indirecek Norman, muhteşem geçirdiği 2015 sezonunun ardından eski takımı Panthers tarafından franchise tag ile koruma altına alınmış ancak takım, kendisini “NFL’in en çok kazanan ikinci cornerback’i” yapacak bir kontrat önerince bizimki, komplekse girmiş ve bu kontratı beğenmemişti.

Serbest oyuncu piyasasında yalnızca dört gün kalan Norman için New Orleans Saints de Cuma günü büyük bir hamle yapmış olsa da yıldız cornerback’i, Redskins kapmayı başardı ve salary cap’inde yalnızca 11.9 milyon dolar kalan Washington ekibi, bir şekilde işi kılıfına uydurdu ve bu off-season’ın en büyük transferlerinden birisini gerçekleştirdi.

Norman, Redskins ile anlaşarak aslında kendisi için kurtlarla dolu olan NFC Doğu Grubu’na dahil olmuş oldu. Nitekim yıldız cornerback, bundan sonraki sezonlarda Dallas Cowboys receiver’ı Dez Bryant ve New York Giants receiver’ı Odell Beckham Jr. ile ikişer kez karşı karşıya gelecek ki Norman’ın bu iki oyuncu ile olan ilişkisi de pek iç açıcı değil.

Geçtiğimiz sezonun 12. haftasında oynanan karşılaşmada Norman-Bryant düellosunun galibi yıldız cornerback olmuş ve bu ikili, maç boyunca birbiriyle giriştikleri “trash talk”lar ile gündeme gelmişti. 15. haftada oynanan Panthers-Giants karşılaşması ise tam bir ölüm düellosuna sahne olmuş ve Panthers’ın 38-35 kazandığı karşılaşmadan Norman iki faul, Beckham Jr. ise üç faul ile çıkmış ayrıca da Beckham Jr.’ın, Norman’ın kafasına vurduğu darbe yıldız receiver için bir maçlık ceza ile sonuçlanmıştı.