2008 yılında beşinci turda Arizona Cardinals tarafından draft edilen running back Tim Hightower, ilk iki sezon iyi performanslar sergiledikten sonra Washington Redskins’e takas edilmişti. 2011 yılında çok başarılı bir sene geçirirken çapraz bağları kopan oyuncu, ameliyat sonrasında da bacağının enfeksiyon kapmasıyla çok zor günler geçirmişti.

Ancak geçtiğimiz sezon New Orleans Saints formasıyla NFL’e geri dönen Hightower, önemli oyuncuların sakatlık dönemlerinde sahneye çıkarak oldukça etkili performanslar göstermiş ve kariyerinin o ihtişamlı günlerine dönüş sinyalleri vermişti. Bunun üzerine de Saints, geçtiğimiz günlerde tecrübeli oyuncusunu bir sezon daha takımda tutma kararı aldı.

Eski sakatlıkları ile ilgili şubat ayında konuşan Hightower, “Sakatlandığımda, bir kağıt alıp bunun son olmadığını yazmıştım. Çok uzun bir yol oldu ama çalışmayı ve bu amaç uğruna çabalamayı hiç bırakmadım. Her yeni ameliyatta, geri dönmeyi hayal ettim. Pes etmediğim için çok mutluyum.” demişti.

Geçen sezona Saints kadrosunda başlayan 30 yaşındaki azimli oyuncu, iki defa kadroya girip çıkmasına rağmen yine pes etmemiş ve takımın starter running back’i Mark Ingram’ın sakatlanmasıyla formayı devralmıştı. Hightower, bu fırsatı çok iyi değerlendirerek son dört maçta, maç başına 114 koşu yardı ile hem yıldızlaşmış hem de fantasy football oynayanların gönlünü kazanmıştı.

Yeni sezona da Mark Ingram ve C.J. Spiller’ın ardında üçüncü running back olarak başlayacak oyuncu, takımın yükünü üstlenebileceğini geçen sezon göstermişti. Running back’lerin performansı 30 yaşından sonra düşüşe geçse de Hightower, yıpranmamış vücudu ile bizleri şaşırtmaya devam edebilir.