Çoğu kişiye göre NFL Draftı sadece bir turdan oluşur. Genel düşünce ilk turda alınmayan oyuncuların araştırılmaya, hakkında konuşulmaya layık olmadığıdır. Benim gibi Football Manager oynarken bile alt seviye takımları almayı sevenlerin ise en büyük özelliği hemen hemen her gün kendini mazoşist olmakla suçlamak dışında draft’ın ikinci turunu her şeyden çok sevmeleridir. Draft’ın ikinci günü benim için yılbaşı günü gibidir. Sabah kalkar, seçilmeyen oyunculara noel ağacının altında duran hediyeler gibi bakarım. Onları sallar, eller, içinde ne olduğunu anlamaya çalışırım. Benim için bu turu bu kadar özel yapan, ilk turdan kayan oyuncuların “yeşil oda” içerisinde gözleri dolmuş ama çaktırmamaya çalışır bir şekilde oturmaları, internetin hepsinin kafasına teker teker ağlayan Michael Jordan resmi photoshop’laması dışında evlerinde seçilmeyi bekleyen ve daha az medya ilgisi çeken oyuncuların potansiyelleridir. O kadar güzel bir karışım vardır ki ortada, bütün kış “Nereye gidecek?” diye konuşulan adam orada beklerken herkesin görünce ilk tepkisi “Kim?” olan adamın da orada seçilebilecek olması beni mest eder. Draftın en güzel hikayeleri üçüncü ve son günde, veya seçilmeyen oyuncularla ortaya çıkar fakat bunlar çok seyrektir. İki ve üçüncü tur oyuncularının böyle arafta kalmak gibi şanssız bir yanı vardır. Karşınızda, yıllar sonra wikipedia’ya girip de bir drafta bakarken ilk önce bir numaralı seçime değil de Mr. Irrelevant’a bakan adamların mock draftı:

2016 NFL Draft İkinci Tur: (Spoiler içerebilir)

32, Cleveland Browns: A’Shawn Robinson, DT, Alabama

Birinci roundun başında gitmesi beklenen Robinson, dizinde kıkırdak olan oyuncular arasında en çok düşen isim. Browns’un her pozisyonda oyuncuya ihtiyacı olduğunu düşünürsek burada bir trade beklenebilir ama olmadığını varsayarak Robinson’ın şu an Browns’un tahtasında en yukarıda adının yazdığını tahmin ediyorum.

33, Tennessee Titans: Kevin Dodd, DE, Clemson

Dodd’un nasıl bir oyuncu olduğu konusunda herhangi bir şüphe yok fakat onun buralara kalmasının tek nedeni Clemson’da beraber oynadığı oyuncular. Dodd’un kağıt üzerinde gözüktüğü kadar iyi olup olmadığı soru işareti fakat bence Titans bu sorunun cevabını öğrenmek isteyecek.

34, Dallas Cowboys: Myles Jack, Emlakçı, UCLA

Jerry Jones’un çok konuşulan seçimlerle bir sorunu olmadığını, hatta bunu sevdiğini bilmeyen yok. Yakın zamandaki en büyük örnekleri ise geçen yıl Randy Gregory ve bu yıl da 4 numaradan bir RB seçmesi. Dün gece Paxton Lynch için birinci rounda trade yapmak istedikleri bugün ortaya çıksa da başka bir QB’yi tercih edeceklerini düşünmüyorum.

35, San Diego Chargers: Cody Whitehair, OL, Kansas State

Chargers rezalet defansını düzeltmek ve Eric Weddle’ın yerini doldurmak için burada bir safety düşünebilir. Ama Karl Joseph ve Keanu Neal’ın birinci turda seçilmeleriyle bu kadar yüksek bir picke değecek herhangi bir safety görmüyorum. Whitehair ise ofansif çizginin en büyük eksiği olan center pozisyonunda denenebilir ve her sene olduğu gibi birileri sakatlandığında her pozisyonu oynayabilir.

36, Baltimore Ravens: Mackensie Alexander, CB, Clemson

Stanley seçimi çoğu taraftarı memnun etmese de Ravens ofansif çizgisindeki en büyük eksiği doldurdu. Şimdi ibreyi defansa çevirip kötü secondarysini bir steal ile güçlendirebilir.

37, Kansas City Chiefs (via 49ers): Reggie Ragland, ILB, Alabama

Birinci roundda seçimini trade eden Chiefs, drafttaki ilk seçim hakkıyla yaşlanan linebacker pozisyonuna genç bir kan ekleyebilir.

38, Jacksonville Jaguars: Jonathan Bullard, DT, Florida

Bullard benim bütün draftteki en sevdiğim oyunculardan. Çok gelişime ihtiyacı olan bir oyuncu fakat potansiyeli çok yüksek. Genç ve gelecekte playoffta başarı kovalayacak bu takımın defansif çizgide aradığı parça olabilir.

39, Tampa Bay Buccaneers: Chris Jones, DT, Mississippi State

Rakip QB’lerin artık Bucs’a karşı oynarken hayatta kalmak için sadece Gerald McCoy’a dikkat etmesi yetmeyecek. Jones ofansif çizgiyi güçle domine edebilecek fiziğine göre çok hızlı bir kalkışa sahip bir oyuncu. McCoy’dan çok şey öğrenebilir.

40, New York Giants: Le’Raven Clark, OT, Texas Tech

Giants Eli Manning’i korumak için yapmadığını bırakmadı ve draftın en riskli ama bir o kadar da yüksek potansiyelli tackle’ı bu çabanın son parçası.

41, Chicago Bears: Jarran Reed, DT, Alabama

Alabama defansif çizgisinin diğer parçası kendisini yıllardır koşuyu durduramayan Bears defansının göbeğinde buluyor. Bears büyük oyunculara ağırlık verdiği bu draftta izleyenlere oyunun çizgilerde kazanıldığı düşüncesini hatırlatıyor.

42, Miami Dolphins: Kendall Fuller, CB, Virginia Tech

Grimes’ı kaybeden Dolphins çok fazla takımın beğendiği ama o kadar da konuşulmayan bir oyuncuyu bence oldukça iyi bir değere alıyor.

43, Tennessee Titans (via Kapalıçarşı): Xavien Howard, CB, Baylor

Howard oyun tarzı olarak olmasa da draft durumu olarak hemen önceki Fuller seçimine benziyor. Agresif ve fiziksel cornerlar kervanına katılan bir başka isim aynı zamanda special teams için de önemki bir oyuncu.

44, Oakland Raiders: Jason Spriggs, OT, Indiana

Raiders draftın en underrated tacklelarından birisini alarak geleceği olan Derek Carr’ı korumaya alıyor. Spriggs atletik özelliklerinin dışında gücünü de gösterebilirse NFL’de sorun çekmeyez ama şu an için yerini korumada iyileşmesi lazım.

45, Tennessee Titans (via Rams): Derrick Henry, RB, Alabama

Titans ikinci turda üç seçimi olmasına güvenerek yaptığı bu seçimle Mariota’ya koşu oyunuyla yardım etmeyi amaçlıyor.

46, Detroit Lions: Will Redmond, CB, Mississippi State

Lions burada pekala Megatron’un yerini doldurmaya çalışabilir fakat corner benim için daha akıllıca. Defansif olarak ileri yedilisinin çok etkili olduğunu bildiğimiz Lions artık bir secondary pickiyle defansif bir powerhouse olmaya çalışıyor.

47, New Orleans Saints: Su’a Cravens, LB/S, USC

Saints defansının her türlü yardıma ihtiyacı varken Cravens gibi çok yönlü bir oyuncu geri çevrilemez bir teklif olur.

48, Indianapolis Colts: Kamalei Correa, OLB, Boise State

Colts sonunda Luck’a yardım etmenin sadece ona silahlar almakla değil defansı iyileştirmekle olacağını fark etmiş gibi. Correa gelişme potansiyelli bir oyuncu.

49, Buffalo Bills: Sterling Shepard, WR, Oklahoma

Boyu NFL için ortalama olsa da Shepard route koşusu ve topu yüksek noktada yakalama özellikleriyle göz dolduruyor. Bills’in onu Watkins’in karşısına koyup top her havaya atıldığında ikisinden birinin yakalamasını beklemesi iyi bir seçim olur.

50, Atlanta Falcons: Emanuel Ogbah, DE, Oklahoma State

Benim pek beğenmediğim ama çok iddialı olmayan bir takımın göründüğünden iyi oynamasını sağlayan bir oyuncu. Falcons’ın defansı için de uygun bir oyuncu.

51, New York Jets: Connor Cook, QB, Michigan State

Fitzpatrick’in durumu bu kadar belirsizken ve Geno neyi yapıp neyi yapamadığını belli etmişken iyi bir QB’nin kucağına düşmesini bekleyen Jets’in isteği oluyor.

52, Houston Texans: Hunter Henry, TE, Arkansas

Osweiler, Lamar Miller, ilk turda Will Fuller ve şimdi de Hunter Henry. Texans ofansını baştan aşağı yenileme işini bitirmiş oluyor.

53, Washington Redskins: Andrew Billings, NT, Baylor

Redskins ilk turda o kadar iyi defansif çizgi oyuncusunu atlayınca konuşanları burada Billings’i seçerek susturmuş oluyor.

54, Minnesota Vikings: Christian Westerman, OG, Arizona State

Teddy korunmalı, AP koşmalı. Vikings ikisini de yapabilen bir oyuncuyu tam da yerinde buldu.

55, Cincinnati Bengals: Tyler Boyd, WR, Pittsburgh

WR grubu çok kan kaybeden Bengals, AJ Green’in karşısına yeni bir hedef tahtası yerleştiriyor. Hem de en büyük rakip Pittsburgh’dan.

56, Seattle Seahawks: Hassan Ridgeway, DT, Texas

Seahawks ilk turda bozuk ofansif çizgisine eklenti yaptı, şimdi de defansif çizgisine etkili bir oyuncu ekliyor. Burada Irvin’in yerini doldurmaya çalışabilirdi fakat Ridgeway’in buraya kalması bunu engelliyor.

57, Green Bay Packers: Jordan Jenkins, LB, Georgia

Packers koşu oyununu durdurmada ve köşeyi ayarlamada ustalaşan bir görev adamı ekliyor. Defanslarının karakterine çok uygun birisi.

58, Pittsburgh Steelers: Vonn Bell, S, Ohio State

Steelers secondarysi Polomalu düşüşe geçtiğinden beri Bell gibi dinamik bir oyuncu eksiğinde.

59, Kansas City Chiefs: Braxton Miller, WR, Ohio State

Alex Smith’in bir WR’a pas atmakta başarılı olabilmesi için onunla çok iyi anlaşması lazım. Eski bir QB’den iyi kiminle anlaşabilir?

60, New England Patriots: Michael Thomas, WR, Ohio State

Arka arkaya üçüncü Ohio State oyuncusu böylelikle seçilmiş oluyor. Brady’e uzun boylu bir possession receiver’ı alınma zamanı gelmişti.

61, New England Patriots (via Cardinals): Nick Martin, OL, Notre Dame

Patriots playofflarda ellerinde sağlıklı bir ofansif çizgi oyuncusu olsa Denver’ı geçebileceğini düşünüyor olmalı ki çok yönlü ve koşu oyununda etkili, açık alanda kendisini gösteren Martin’i alıyor. Belichick onun iyi olduğu yerleri kullanarak birçok defansın başını ağrıtabilir.

62, Carolina Panthers: Shon Coleman, OT, Auburn

Panthers beklenmedik 15-1 sezonuna başlarken takımın en büyük eksiği ofansif çizgi olarak gözüküyordu. Cam korunmalı. Coleman iyi bir seçim.

63, Denver Broncos: Maliek Collins, DT, Nebraska

Denver defansı offseasonda güç kaybetti ama kemik grup durduğu sürece Collins gibi oyuncular belli oyunlarda kendilerini gösterme şansı bulacaklardır.

Not: Bu mock draft hakkında beğendiğiniz veya beğenmediğiniz bir şey var ise ve tartışmak isterseniz, üzerine (genellikle sarkastik) draft yorumları okumak isterseniz, @KorumaliFutbol hesabına Twitter’dan mention atabilirsiniz.