Sadece birkaç sezon önce NFL’in en korkutucu tight-end’lerinin başında gelen ancak performansı beklenmedik bir anda dip yapan veteran Vernon Davis, yarım sezonluk Denver Broncos macerasının ardından şimdi de Washington Redskins ile anlaştı.

Washington D.C. doğumlu olan ve geçtiğimiz ocak ayında 32 yaşına giren Davis ile bir yıllık sözleşme imzalayan Redskins, böylelikle oldukça atletik tight-end ikilisi Jordan Reed ve Niles Paul’un yanına, kariyeri boyunca atletizmi ile ön plana çıkmış bir başka oyuncuyu daha eklemiş oldu.

Davis’in NFL’de adeta fırtına gibi esip gürlediği günlerine dönüp bakmak için o kadar da uzaklara gitmeyin. Nitekim veteran tight-end henüz iki sezon önce San Francisco 49ers formasıyla 13 gibi kendi pozisyonu düşünüldüğünde inanılması güç bir touchdown sayısına ulaşmayı başarmıştı.

Öte yandan 10 sezonluk NFL kariyeri boyunca birçok sezon kıyısına geldiği halde 1000 yard reception barajını bir türlü aşamayan Davis, aldığı yardlardan çok yakaladığı touchdown paslarıyla öne çıkmıştı. Ancak sakatlıklarla boğuştuğu 2014 Sezonu’nu yalnızca iki touchdown ile kapatıp bir de üstüne geçtiğimiz sezonun ilk yarısında end-zone’da topla buluşamayınca 49ers, 10 yıllık tight-end’ini gelen ilk teklifte Denver Broncos’a yolladı.

Tabi işler Davis için Broncos’ta da iyi gitmedi ve geçtiğimiz sezon Denver ekibiyle dokuz maça çıkan oyuncu, yalnızca 20 reception yapabildi. Buna rağmen Broncos’un seneyi şampiyon bitirmesiyle veteran tight-end, sezonun sonunda kariyerinde ilk kez bir Super Bowl zaferi yaşamıştı.

Her ne kadar Redskins’in yakın gelecekteki Super Bowl şansı bir hayli düşük olarak gözükse de  bakalım Davis, kariyerinin o ihtişamlı günlerine doğup büyüdüğü şehirde geri dönebilecek mi?