Türkiye Üniversiteler Korumalı Futbol Süper Ligi’nde yarı final maçlarının ardından final eşleşmesi Anadolu Rangers-Sakarya Tatankaları olarak ortaya çıkarken, Üniversiteler 1. Ligi yarı final karşılaşmasında ÖZU Wolves’u 13-12’lik skorla mağlup eden Türk Hava Kurumu Anka ilk finalist oldu.

Süper Lig’de geçtiğimiz sezon final gören Anadolu Rangers, yarı final karşılaşmasında evinde SDÜ Spartans ile karşı karşıya geldi ve oldukça çekişmeli geçen karşılaşmayı Eskişehir ekibi 45-36 kazanarak üst üste ikinci kez Süper Lig finaline yükselmeyi başardı.

İkinci yarı finalde ise Sakarya Tatankaları ve Yeditepe Eagles’ı karşı karşıya getiren maçta gülen taraf 7-0’lık skorla Tatankalar oldu ve böylece Sakarya ekibi, geçtiğimiz yıl yükseldiği Süper Lig’de bu sezon oynadığı tüm karşılaşmalardan galibiyetle ayrılarak büyük bir başarının altına imza attı.

Tatankaları, Rangers ile karşı karşıya getirecek olan final karşılaşması 6 Mayıs günü Marmaris Şehir Stadı’nda oynanacak.

Üniversiteler 1. Ligi’nde ise geçtiğimiz haftalarda yarı finale çıkarak aynı zamanda önümüzdeki sezon için Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen takımlar ÖZU Wolves, THK Anka, Yıldız Stallions ve Kocaeli Sharks olmuştu.

Bu dörtlüden Wolves ve Anka’yı karşı karşıya getiren ve muazzam bir rekabete sahne olan ilk yarı final maçında Ankara ekibi, Wolves’u sadece bir sayı fark ile 13-12 geçmeyi başardı ve adını 1. Lig finaline yazdırdı. Anka, şu an için  rakibini bekliyor ve final eşleşmesi 30 Nisan’da oynanacak olan Yıldız Stallions-Kocaeli Sharks maçının sonucunda ortaya çıkacak.

Biz de NFLTR ailesi olarak verdikleri mücadeleden ötürü bütün takımları kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.