Değerli Amerikan futboluseverler New York Jets, geçtiğimiz günlerde takım tarihinin en iyi ofansif tackle’larının başında gelen 32 yaşındaki D’Brickashaw Ferguson’ı tam 10 sezonun ardından emekliliğe uğurlamış ve hemen, yıldız tackle’ın yerini doldurma çabasına girişmişti.

Ancak Jets’in bu arayışı o kadar da uzun sürmedi ve New York ekibi Ferguson’un yerini en az onun kadar etkili bir isim olan Ryan Clady ile doldurdu. Jets, sakatlık problemi yaşamadığı zaman inanılmaz atletizmi ile rahatlıkla NFL’in en iyi beş tackle’ı arasına girecek olan Clady ve NFL 2016 Draftı yedinci tur hakkı karşılığında yıldız tackle’ın eski takımı Denver Broncos’a beşinci turdan draft hakkı verdi.

Clady ile bir yıllığına anlaşan Jets, oyuncuya önümüzdeki sezon için üç milyonu garanti olmak üzere altı milyon dolar ücret ödeyecek ancak bu rakam Clady’nin performansına göre 7.5 milyon doları bulacak. Ferguson’un emekliye ayrılmasının ardından salary cap’inde 10 milyon dolar civarında bir rahatlama yaşayan Jets, bu 10 milyon doların tamamını değil de bir kısmını Clady’e vererek aslında kelepir sayılabilecek bir takas yapmış oldu.

29 yaşındaki Clady, dokuz sezonluk NFL kariyeri boyunca dört kez Pro Bowl’da forma giymeyi başarırken iki kez de All-Pro takımına seçildi. Bu göz alıcı istatistiklerine rağmen Clady, özellikle son yıllarda ciddi sakatlık sorunları ile mücadele ediyor.

Son üç sezon Broncos’un oynadığı 48 karşılaşmanın 30’unda ayağındaki ve dizindeki sakatlıklar sebebiyle forma giyemeyen Clady, 2015 off-season’ında aşil tendonunu yırtınca Broncos’un Super Bowl şampiyonluğuna kadar uzandığı geçtiğimiz sezonun tamamını kenardan seyretmek zorunda kalmıştı.

Çte yandan, geçtiğimiz sezon oldukça başarılı bir grafik çizen quarterback Ryan Fitzpatrick’in takımla anlaşıp anlaşmayacağı belirsizliğini halen korurken Jets, Clady’yi kadrosuna katarak bir bakıma önümüzdeki sezon için hangi quarterback’le anlaşırsa anlaşsın ona ligin en iyi pas korumalarından birini sağlamayı da garanti etmiş oldu.

İşin Broncos cephesinde ise; Clady, Evan Mathis ve Manny Ramirez gibi yıldızlarını başka takımlara göndererek adeta ofansif line’ını yeniden yaratma uğraşına girdiklerini görüyoruz. Tabi son şampiyon şimdiden yıldız ofansif tackle’lar Russell Okung ve Donald Stephenson ile anlaştı bile.