Bu off-season’da NF’deki başarılı oyuncuların kardeşlerinin farklı takımlarda kendilerine yer bulduğu haberlerini almaya devam ediyoruz. Ama bu seferki farklı. Baltimore Ravens quarterback’i Joe Flacco’nun kardeşi Mike, ağabeyinin takımı için kolları sıvamış durumda. Akıllara gelen soruysa şu: Baltimore Ravens bir Flacco’yla daha baş edebilecek mi?

ESPN’in haberine göre 29 yaşında ve 1.95 boyunda olan Mike Flacco, bu hafta Ravens’ın düzenlediği mini kampta takımla çalışan iki tight end’den birisi olmayı başardı. Kendisinin bu deneyimden keyif aldığı ve tesislerin her yerinde ağabeyinin yüzünü görmeye alışmaya çalıştığı haberde yer alan bilgilerden.

Mike’ın konu ile ilgili açıklamaları ise şöyle: “Tesiste dolaşıyorum ve her yerde Joe’nun resimlerini görüyorum. O dokuz senedir burada, bense bu binada sadece birkaç kez bulunmuştum. Burada futbolcu olarak bulunmak ise daha keyifli. Bunun için bir şans yakaladım ve elimden gelenin en iyisini yapacağım. Nasıl sonuçlanacağını ise bekleyip göreceğiz.”

Mike’ın Ravens kadrosunda yer alması uzun soluklu bir süreç olacak gibi görünüyor, takımın tight end konusunda açıkları olmadığını düşünürsek. Ancak Ravens head koçu John Harbaugh, Mike Flacco’u övmekten başka bir şey yapmıyor ve kendisinin, ağabeyinin sahada gösterdiği tavırlara benzer tavırları olduğunu söylüyor. Head koçun yaptığı açıklamalarda “Mike harika bir çocuk. Sahada hareket ediş şekli, Joe’ya çok benziyor. Bu da izlemesi oldukça eğlenceli bir durum.” ifadelerini kullanarak Mike’ı fazlasıyla övmesi de bundan.

Mike Flacco’nun profesyonel sporlarla tanışması ise beyzbol ile olmuş. 2009 MLB Draftı’nda Baltimore Orioles takımı tarafından 31. sıradan seçilen Mike, emekli olup futbol oynamaya karar vermeden önce de dört sezon boyunca daha alt liglerde birkaç farklı takımın formasını giymiş.

2013 senesinde beyzbola veda ettikten sonra futbol kariyerine başlayan Mike, New Haven Üniversitesi’nde bir sezon oynamış, oynadığı bu sezonda toplam 591 yardlık 30 reception yapmış ve dokuz touchdown yakalamıştı. Şimdilerde ise Villanova Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği bölümünde okuyor.

Öte yandan, Mike’ın kendisi de Ravens kadrosunda yer almasının ne kadar düşük ihtimalli bir durum olduğunun farkında ve bu sebeple, Ravens ile kamp yapmanın bile bir zafer olduğunu düşünüyor. Kadroya girmesinin ise rüyalarının gerçek olacağı bir durum olduğunu söylemiş.

NFL yorumcuları ise iki Flacco’nun bir risk olduğunu kabul etmekle birlikte head koç Harbaugh’un Mike Flacco’ya bir şans vermesi gerektiğini düşünüyor. Yeni bir Flacco, yıldızlarla dolu kadroya farklı bir dinamik getirebilir düşünüldüğünde. Tabi head koç Harbaugh bu konu hakkında nasıl bir karar verecek, ilerleyen zamanda göreceğiz.