NFL 2016 Draftı’nda başta Corey Coleman üzere tam dört wide receiver seçen Cleveland Browns, tecrübeli oyuncu Brian Hartline’ı serbest bıraktı. Böylelikle Hartline’ın Cleveland macerası yalnızca bir sezon sürmüş oldu.

29 yaşındaki veteran receiver, Browns forması altında geçirdiği tek sezon boyunca 46 reception’da 523 yard’ı bulmuş ve iki de touchdown pası yakalayabilmişti. Yedi sezonluk NFL kariyerinde ise hiçbir zaman ortalamanın üzerine çıkmayı başaramayan Hartline, özellikle son birkaç sezonda lig kalitesinin altına düşmeye başlamıştı.

Öte yandan Hartline’ın takımdan ayrılması ile Browns kadrosunda veteran receiver olarak sadece Andrew Hawkins kaldı. 30 yaşındaki Hawkins, geçtiğimiz sezon takımının oynadığı sekiz karşılaşmayı geçirdiği beyin sarsıntısı sebebiyle kenardan izlemişti.

Hawkins’in dışında ise Browns’un receiver ekibi tamamen çaylaklardan oluşuyor. Bu genç isimler ilk tur 15. sıradan seçilen Corey Coleman, Ricardo Louis (Dördüncü tur), Jordan Payton (Beşinci tur) ve Rashard Higgins (Beşinci tur). Tabi asıl pozisyonu quarterback olan ve zamanında Raiders’ın ilk 11 quarterback’i olarak sahaya çıkan ancak Browns’da receiver pozisyonuna devşirilen Terrelle Pryor’ı bu ekip arasında sayamıyoruz.

Hartline’ın takımdan ayrılmasıyla önümüzdeki sezon için Coleman’ın depth chart’taki en önemli rakiplerinden birisi takımdan tasfiye edildi ve böylece genç receiver’ın fantasy değeri de fazlasıyla artmış oldu. Hartline ise büyük ihtimal tecrübeli receiver arayan bir takımın kadrosuna katılacak ve depth chart’ta kalabilmek için mücadele verecek.