Dallas Cowboys, NFL 2016 Draftı son turundaki 217. sıra hakkıyla Baylor Üniversitesi basketbol takımında oynayan 2.03 boyundaki Rico Gathers’ı seçti. Takım eski power forvet Gathers’ı, tight end pozisyonunda kullanmayı planlıyor.

İşin daha da ilginç tarafı, 22 yaşındaki Gathers’ın sekizinci sınıftan yani 13 yaşından bu yana hiç Amerikan futbolu oynamamış olması. Ancak dokuz yıldır eli futbol topuna değmeyen Gathers kendisine bu sporda da oldukça güveniyor olacak, bu sene verdiği şok karar ile üniversitesinin düzenlediği Pro-Day’e katıldı ve orada 20’nin üzerinde NFL takımını etkilemeyi başardı.

Cowboys head koçu Jason Garrett, yaptıkları bu şaşırtıcı seçimin oldukça yerinde düşünüyor ve head koç, son iki sezon NCAA’de tam 394 rebound toplayarak Baylor Bears’ın yıldızı olmayı başaran Gathers hakkında “Rico’nun inanılmaz bir fiziği var.” derken “Basketbol oynayış tarzı bize kendisinden bir tight end devşirebileceğimiz fikrini verdi. Rico, ileride muhteşem bir oyuncu olabilir.” gibi iddialı bir açıklamada bulundu.

Ancak tarihsel örnekler bize Garrett’ın çok da bol keseden sallamadığını gösteriyor ki bu zamana kadar Antonio Gates, Tony Gonzalez ve Jimmy Graham gibi birçok yıldız tight end kolejde basketbol oynamışlar ve ardından NFL’e gelip ligi altüst etmeyi başarmışlardı. Hatta bu üç isimden Gates, kolej kariyeri boyunca hiç futbol oynamamış Graham ise yalnızca bir sezon NCAA’de mücadele etmişti.

Bu üçlünün varisi olmaya aday Gathers ise verdiği demeçlerde “İnsanlar basketbolu bıraktığım için benim deli olduğumu düşünüyorlar.” dedi ve “Hiçbir zaman ilk üç turdan seçileceğimi düşünmedim, o yüzden bu bile bana yeter. Herkese, 13 yaşından beri futbol oynamamış bu çocuğun sıkı çalışarak neler yapabileceğini göstermek istiyorum.” ifadelerine yer verdi. Hadi bakalım Rico, yolun açık olsun.