Evet, bahsettiğimiz çaylak Arizona Cardinals’in bu sene ilk tur 30. sıradan seçtiği defansif tackle Robert Nkemdiche. Sezon öncesi yapılan ve oyuncular arasında çarpışmanın yasak olduğu (Bu oyuncular birliği NFLPA de oyuncularını nasıl koruyor, inanılır gibi değil!) ısınma antrenmanlarında, çaylak kahramanımız biraz fazla heyecanlanıp karşısındaki lineman’i şöyle bir kaldırıp onunla bench-press yapmaya kalkınca hocası Bruce Arians’dan fırçayı yedi. “Hey Robert, adamları antrenmanda öldürmeyi bırak.”

Tecrübeli head koç, antrenmanlar sırasında çok hırslı görünen ancak sezonun başlamasına daha 120 gün varken bu hırsın kendisine zarar vereceğini düşündüğü Nkemdiche ile ilgili verdiği demeçte “Karşısındaki oyuncuları ezip geçiyor ve hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor.” derken “Hal böyle olunca, onu durdurmak için fırça atmak zorunda kaldım.” ifadelerini kullandı.

Bu sene çok çekişmeli geçmesi beklenen NFC Batı grubunda (Her zaman güçlü Seattle Seahawks, yeni evindeki Los Angeles Rams ve Chip Kelly ile ne yapacağı belli olmayan San Francisco 49’ers ) Nkemdiche gibi oyunculara her zaman ihtiyaç var.

Nitekim bu sebeple, Ole Miss’in yıldız oyuncusu dört yıllık 8,8 milyon dolara imza atarken bunun 4,4 milyon dolarını imza aşamasında cebine koydu. Bu sene en iyi çaylak savunma oyuncusu olarak ön görülen Nkemdiche, Calais Campbell, ve New England Patriots’tan takas edilen Chandler Jones gibi yıldız defansif end’lerle beraber savunma yapacak.

Ne diyelim insan “Arizona Çölü’nde” böyle bir zenginliğe ulaşınca biraz fazla heyecanlanıyor herhalde?