NFL’de geçtiğimiz iki sezon “En Değerli Savunma Oyuncusu” seçilen yıldız defansif end J.J. Watt’ın küçük kardeşi Derek Watt, draft’ın altıncı tur 198. sırasından San Diego Chargers’a gitti. Watt, böylelikle draft boyunca seçilen üçüncü fullback oldu.

Beş sezonluk NFL kariyerinde dört kez First-Team All-Pro takımına seçilen dört kez de Pro Bowl’a yükselmeyi başaran büyük kardeş J.J., Derek’in seçilmesinin ardından yaşadığı mutluluğu Twitter üzerinden paylaştı.

Houston Texans’ın yıldız defansif end’i attığı tweet’lere “Yeahhhh!!!!!” narasıyla başladı ve ardından da kardeşi Derek’i etiketleyerek “Bundan daha mutlu olamazdım. Seninle çok gurur duyuyorum. Seni kutlamaya geliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Şüphesiz Chargers, geçtiğimiz yıl büyük büyük sıkıntılar yaşayan ve çaylak sezonunda touchdown dahi bulamayan running back Melvin Gordon’a daha iyi bloklar yapması için Derek’i seçti. Kim bilir küçük kardeş, belki de ligin 12. haftasında oynanacak Houston Texans-San Diego Chargers karşılaşmasında ağabeyini bloklamaya çalışır, ama sadece çalışır.

Öte yandn Wisconsin Üniversitesi çıkışlı Derek, Şubat ayında düzenlenen Scouting Combine’a çağrılmamış ancak yeteneklerini, St. Petersburg, Florida’da düzenlenen ve NCAA’in All-Star maçı konumundaki East-West Shrine maçında NFL scout’larına göstermeyi başarmıştı ki o sayede de undrafted kalmaktan kurtuldu.