NFL’in Electronic Arts tarafından hazırlanan resmi konsol oyunu Madden’ın önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek yeni oyunu “Madden NFL ’17″nin kapağındaki isim New England Patriots’un yıldız tight end’i Rob Gronkowski oldu.

Gronk, böylelikle geçtiğimiz yıl Odell Beckham Jr.’a kaptırdığı bu unvanı hem eline geçirmeyi başardı hem de daha önce Madden kapağına çıkan Brett Favre, Michael Vick ve Barry Sanders gibi isimlerin arasına katıldı. Ayrıca Patriots’un süperstar’ı, Madden’a kapak olan ilk tight end ve ilk Patriots oyuncusu olmayı da başardı.

İşte o kapak:

Gronk; adını NFL’in efsane oyuncusu, head koçu ve spikeri John Madden’dan alan oyunun kapağına çıkarken geçtiğimiz sezonun “En Değerli Oyuncusu” seçilen Cam Newton’u geride bıraktı. İki yıl önce bu unvanı Seattle Seahawks cornerback’i Richard Sherman’a kaptıran Newton ise Madden’a kapak olabilmek için en az bir sezon daha beklemek zorunda kalacak.

Geçtiğimiz sezon inanılmaz bir performans göstererek yeryüzündeki en iyi Amerikan futbolu oyuncusu olmayı başaran yıldız quarterback’in Madden’ın kapağına çıkmak için ağzıyla kuş tutsa dahi kendisini, oy veren futbol severlere beğendiremeyecek gibi gözüküyor. Tabi yıldız quarterback’in bu sene kapağa çıkamamasının en büyük nedenlerinden birisi de Super Bowl’un ardından somurta somurta çıktığı basın toplantısında birçok taraftarın tepkisini çekmiş olmasydı.

Bütün bunlarla birlikte bir zamanlar NFL’de oldukça spekülasyon konusu olan ancak etkisini son yıllarda pek de görmediğimiz “Madden Laneti” yeniden hortlarsa Newton, büyük bir tehlikeden çok ucuz yırtmış olabilir. Nitekim, bu zamana kadar Madden’a kapak olan 19 oyuncudan 17’si bir sonraki sezonda ya ciddi sakatlıklar yaşadı ya da kendilerindenbeklenmedik derecede kötü performanslar gösterdiler.

1999 yılında oyuna kapak olan San Francisco 49ers’ın yıldız running back’i Garrison Hearst’ın takip eden sezonda bileğini kırmasıyla başlayan bu lanet; Sahun Alexander, Peyton Hillis ve Eddie George başta olmak üzere birçok yıldızı etkilemiş ancak Richard Sherman ve Odell Beckham Jr.’da etkisini o kadar da göstermemişti. Ama kim bilir, bakarsınız seneye bu lanet yeniden hortlar ve Gronk’un sezonunu alt üst eder.