Son birkaç aydır Las Vegas’a taşınması gündemde olan Raiders’ın sahibi Mark Davis, sonunda para konuşmaya başladı ve Perşembe günü Nevada’da gerçekleştirdiği bir sunumda, şehirde takım için yapılacak yeni stadyumun maliyetinin 500 milyon dolarını karşılayacağını söyledi. Tabii geri kalanının Nevada Meclisi tarafından karşılanması şartıyla.

Davis’in bu hayli yüklü sermayesi, Las Vegas Sand kumarhane grubu ve Majestic Realty’nin önerdiği 1.33 milyar dolarlık stadyum teklifine gidecek. İki büyük şirketin önerdiği projeye göre üzerine bir kubbe inşa edilecek olan stadyum, Las Vegas McCarran Havalimanı’nın hemen yanındaki 42 dönümlük boş araziye yapılacak.

Öte yandan basınla paylaşılan ilk planlara göre bu yeni stadyum, üzerinde 55 milyon dolar gibi ekstra maliyetle yapılacak açılıp kapanabilen bir çatı olacak şekilde 65 bin koltuklu olarak dizayn edildi. Ayrıca stadyumun içerisinde 100 tane de lüks süit oda bulunacak.

Raiders’ın efsanevi head koçu, genel menajeri ve takım sahibi Al Davis’n oğlu olan Mark Davis, yıllardır takımı yukarıya taşımaktan bahsediyor ama genelde söylediği her şey içi boş açıklamalarda kalıyordu. Çünkü her ne kadar konu hakkında spekülasyonlar dönüyor olsa da, bu zamana kadar ele avuca gelir bir stadyum planı yoktu.

Ancak Davis bu sefer, yani Vegas konusunda, şeytanın bacağını kırdı sanıyoruz çünkü kendisi milyarder kumarhane kralı ve aynı zamanda Las Vegas Sand Grubu’nun da patronu Sheldon Adelson tarafından destekleniyor. Bu ikili, yeni stadın maliyetinin 650 milyon dolarlık kısmını karşılayacak.

Bu 650 milyon dolarlık bütçenin 150 milyon doları Adelson’ın kumarhane grubundan gelirken geriye kalan 500 milyon doları Davis ve NFL tarafından karşılanacak. Davis ve lig, Oakland’a 600 milyon dolarla bir teklif götürmüştü (300 milyon dolarını ligin karşıladığı) ancak Bay Area şehri, yeni bir stadyum planı için fon çıkaracak durumda değildi. Böylelikle Oakland, kamu finansmanının yeni stadyum için bir çıkış yolu olmadığını net bir şekilde göstermişti.

Tüm bunların ışığında Perşembe günü gerçekleştirdiği basın toplantısında Davis, Las Vegas konusunda ciddi olduğunun altını çizdi ve açıklamalarında “Las Vegas’la bir anlaşma yaptık ve en makul şehir seçeneği de onlar gibi görünüyor. Eğer bu gerçekleşirse, biz Las Vegas Raiders olarak devam edeceğiz. ” şeklinde konuştu. Kim bilir Günahlar Şehri belki de lige yeni bir renk katar..