Geçen sene çaylak sezonunu geçiren oyun kurucu Marcus Mariota ile çok iyi bir uyum yakalayan Titans tight end’i Delanie Walker, tüm sezon boyunca kısa ve orta mesafeli paslarda rakip savunmaları alt etmiş ve karşılığında 10 yıllık kariyerinde ilk defa Pro Bowl’a seçilmişti. Tecrübeli oyuncunun bu başarısı takımı tarafından da göz ardı edilmedi ve Walker, yeni bir sözleşme ile ödüllendirildi.

Takım tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan yeni sözleşmenin detaylarını, Walker’ın menajeri basın ile paylaştı. Yeni sözleşmeye göre 32 yaşındaki Walker, 8.2 milyonu garanti olmak üzere toplam 14.7 milyon dolar karşılığında iki yıl daha Titans forması giyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Titans genel menajeri Jon Robinson, “Delanie ile anlaşmaya varabildiğimiz için çok mutluyuz. Kendisi, hücumumuzun çok önemli bir parçası ve Titans organizasyonunun temsilcisi. Saha içindeki ve dışındaki katkılarının devamını görmeyi heyecanla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta açıklanmaya başlanan ve oyuncuların oylarıyla belirlenen “2015’in En İyi 100 Oyuncusu” listesine 98. sıradan giriş yapan Walker, geçen sezon tight end’ler arasında en çok yard kazanan üçüncü oyuncu olmuştu. Tecrübeli tight end, ayrıca 94 pas yakalayarak kendi pozisyonu için Titans rekorunu da kırmıştı.

Yeni sezonda running back pozisyonu için Philadelphia Eagles’dan DeMarco Murray’i transfer eden, draft’ta da Derrick Henry’i seçen Titans’ta, şüphesiz Mariota’nın yükü hafifleyecek. Ayrıca ikinci sezonunu geçirecek olan wide receiver Dorial Green-Beckham da daha fazla sorumluluk almaya başlayacak. Ancak kritik anlarda ve red-zone’da Marcus Mariota’nın ilk tercihi yine Delanie Walker olacaktır.

NFL’de ilk yedi sezonunu San Francisco 49ers’ta, Vernon Davis’in gölgesinde geçiren ve Titans ile anlaşıp kariyerinin ikinci baharında büyük bir çıkış yakalayan Walker, bakalım istikrarlı performanslar göstermeye devam edip bu yeni kontratının hakkını verebilecek mi?