Tennessee Titans, genç yıldızı Marcus Mariota’dan önceki ilk 11 quarterback’i Zach Mettenberger’ı serbest bıraktığını açıkladı. Böylelikle NFL’in en çok gelecek vaat eden oyun kurucularının başında gelen Mettenberger, lige adım attıktan yalnızca iki yıl sonra takımsız kalmış oldu.

NFL macerasına 2014 Draftı’nda Titans tarafından altıncı turda seçilerek başlayan Mettenberger, kolej kariyerinin son maçında aşil tendonunu yırtmış ve geçirdiği bu ciddi sakatlığa rağmen bir sonraki sezonun henüz ikinci karşılaşmasında Jake Locker’ı alt etmeyi başararak Titans’ın yeni starter’ı olmuştu.

Genç quarterbck, ilk 11’de çıktığı altı karşılaşmada attığı sekiz touchdown pası ve elde ettiği 83.4 passer rating’i ile fena bir performans çıkarmasa da sezonu 2-14 ile kapatan Titans, bu altı karşılaşmayı da kaybedince günahlar Mettenberger’ın sırtına yüklenmişti.

Hal böyle olunca takım da bir sonraki draft’ta Mariota’yı seçmiş ve Mettenberger’ı yedeğe çekmişti. Mettenberger, Mariota’nın sakatlığında ilk 11 olarak çıktığı dört karşılaşmada bekleneni veremeyip takımına tek bir galibiyet dahi aldıramayınca genç oyun kurucunun kafalarda yarattığı soru işaretleri de artmış ve artık Titans macerasının sonuna geldiği düşünülür olmuştu.

Nitekim takım, off-season döneminde kadrosuna Matt Cassel gibi bir veteran quarterback’i katarak niyetini açıkça ortaya koyunca Mettenberger için pek fazla umut kalmamıştı. Tabi Titans her ne kadar genç oyuncusunu serbest bırakmış olsa da Mettenberger’ın çaylak kontratından kalan 2.345 milyon dolar gibi yüklü bir alacağı bulunuyor.

Bütün bunlarla birlikte şu aralar Cleveland Browns, San Diego Chargers ve Dallas Cowboys başta olmak üzere birçok NFL ekibi, cap space’lerini yormayacak ve gelecek vaat eden quarterback arayışı içerisindeler ki bu da Mettenberger için fazlasıyla iyi bir haber.