Washington Redskins, geçen sene şaşırtıcı bir şekilde oynadığı 16 karşılaşmada dokuz galibiyet almayı başarmış ve NFC East şampiyonu olmuştu. Bu başarılara imza atmasında şüphesiz hücum takımının pas oyunları oldukça etkiliydi. Redskins bunu fark etmiş olacak ki hücum takımının yetenekleriyle devam etmeye karar kıldı. Dün yaptıkları açıklamayla 2013 sezonundan beri birlikte oldukları tight end Jordan Reed ile uzun soluklu bir sözleşme imzaladıklarını duyurdular.

Washington ekibi, 25 yaşındaki genç oyuncu ile beş yıllığına 22 milyon doları garanti olmak üzere toplam 50 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı ve bu kontrat genç oyuncuyu, Seattle Seahawks tight end’i Jimmy Graham ile birlikte NFL’in en çok kazanan tight end’i yaptı.

Jordan Reed, 2013 draftı’nda Redskins’in üçüncü tur seçimiydi. Genç tight end, ilk iki sezonunda sadece 20 maçta oynamış ve izlediğimiz üzere kendini üçüncü sezonuna saklamış.

Nitekim NFL’de geçtiğimiz sezon parlayan Reed, 14 maçta oynadı ve oynadığı bu maçlarda 87 pas yakalayıp 952 yardllık reception ve 11 touchdown yaparak bu istatistiklerle kendi kariyer rekorlarını kırmayı başardı. Green Bay Packers ile oynadıkları ve mağlup oldukları kritik Wild Card maçında da toplam 120 yardlık dokuz pas yakalayıp bir de touchdown’a imza atarak karşılaşma boyunca önemli bir rol oynamıştı.

Takımla bir sene daha devam edeceği garantilenen oyun kurucu Kirk Cousins, pas oyunları için Jordan Reed, DeSean Jackson ve Pierre Garcon gibi çok güçlü silahlara sahip. Zaten geçtiğimiz sezon da pas isabet yüzdesi olarak lige liderlik etmişti ki bunda en büyük katkı Reed’i hedef aldığı pasların çoğunun başarıyla sonuçlanması olmuştu.

Öte yandan Redskins, geçtiğimiz hafta ilk turdan seçim hakkını TCU Horned Frogs takımının wide receiver’ı Josh Doctson’dan yana kullandı. Bu da Cousins’in pas oyunları için yeni bir nefes demek. Geçtiğimiz sezon da pas oyunu yüzdesi olarak ligde altıncı sırada yer alan Washington Redskins’in, offseason’da yaptığı yeni hamlelerle bu istatistikte daha üst sıralarda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bütün bunlarla birlikte Jordan Reed için yapılan hamlenin çok benzerlerini, yine bu offseason’da, Phidelphia Eagles tight end Zach Ertz için ve Kansas City Chiefs takımı ise tight end Travis Kelce için yapmıştı. Uzun soluklu sözleşmeler imzalanan bu tight end’lerden hangisi yeni sezonda daha başarılı olacak bekleyip göreceğiz.