Bildiğiniz üzere Eli Manning, hayatını hep başkalarının gölgesinde geçirdi. Önce efsane Archie Manning’in oğlu olarak, sonrasında ise yıldız quarterback Peyton Manning’in küçük kardeşi olarak anıldı. Soyadı, belki ağabeyi ve babasında daha çok ön plana çıktı ama adı orijinaldi ve nadir rastlanan bir isimdi. İnsanların hafızasında adıyla yer edinmişti belki de. Ta ki Giants kadrosuna yeni bir Eli daha katılana kadar!

Bu seneki draft’ta New York Giants, Ohio State  Buckeyes cornerback’ini 10. sıradan takımına dahil etti. Ve o cornerback’in ismi Eli Apple. Bizim veteran oyun kurucumuz Eli ise beklenmedik bir hamle yaparak ailesinin kendisine verdiği gerçek adını kullanmaya başlayabileceğini söyledi.

İşin asıl ilginç yanıysa, bizim bildiğimiz Eli Manning’in gerçek adı Elisha imiş. Hatta tam adı Elisha Nelson Manning olan oyun kurucunun neden ismini bir çaylağa bıraktığı ise merak konusu. En çok konuşulan olasılık ise, biraz geyik olmakla birlikte, Eli Manning’in Eli Apple’ın annesinden çekindiği için adını bıraktığı yönünde.

Draftlarda futbol ön planda olsa da ligde en çok magazinsel haber her sene buralarda çıkıyor. Bu senenin o yöndeki en dikkat çeken haberi ise Eli Apple’ın hırslı ve dobra annesi Annie Apple’dı. Kendisi, sosyal medya hesaplarını oldukça aktif kullanıyor ve düşüncelerini hiçbir çekincesi olmaksızın aktarıyor.

En çok konuşulan paylaşımı ise oğlu, Giants tarafından seçildikten sonra kadınları ondan uzak durması için uyardığı sivri dilli tweet’iydi. Eli Manning yaptığı açıklamalarda, bununla ilgili de bir espri yaparak kendisinin de annesine bir Twitter hesabı açacağını, böylece onun da sessiz kalmayacağını hatta belki Annie Apple’la aynı platformda olabileceklerini söyledi.

Açıklamalarında ayrıca, bu isim sorununu çözmek için ne yapacaklarının belirsiz olduğunu ve antrenmanlar ve saha içerisinde karışıklığı engellemek için belki çaylak Eli’ya E.A ya da Apple gibi bir kısaltma ya da lakapla seslenebileceklerini söyledi. İki Super Bowl yüzüğü olan oyun kurucunun farklı bir isimle devam etmesindense, bu çözüm yolunun daha mantıklı olduğu ise apaçık ortada.