2008 yılından bu yana NFL Draft’larında birinci sıradan seçilen dokuz oyuncu var ve bu oyuncuların sekizi hali hazırda ligde oynuyorlar. Şuan oyunun dışında olan isim ise Miami Dolphins’in 2008’de ilk sıra seçimi olan Jake Long. Ofansif lineman olan oyuncu 2015 sezonunun sonunda Atlanta Falcons ile sözleşmesinin bittiğinden beri bir takımla anlaşmadı.

Long’un bu sezonda Falcons’a da pek yardımcı olduğu söylenemez, kendisi sezon boyunca toplamda dört maçta oynadı. Ancak 2008’in ilk tur seçimi olan oyuncu geçtiğimiz talihsiz sezonun aksine gelecek sezonda bir takıma yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Jake Long, ESPN’e verdiği röportajda, “Sonunda sağlığıma tekrar kavuştum. Sanırım son beş senedir en sağlıklı ve en iyi hissettiğim zamanlar bu sıralar. Dizim şu an iyi. Çok çalışıyorum, iyi hissediyorum ve karşılaşacağım fırsatları değerlendirmeye hazırım.” açıklamasını yaptı.

Eğer söylediği kadar sağlıklı ve iyi hissediyorsa Long, her takım için muazzam bir seçim olabilir. Ligdeki ilk yıllarında, Long, Dolphins’in hayat kurtaran oyuncularından biriydi. Dolphins’de olduğu süre boyunca oynanan 64 maçın 62’sinde oynamakla kalmayıp, dört sene üst üste Pro Bowl’a da seçildi.

31 yaşındaki oyuncunun kariyerinin düşüşe geçtiği an ise 2013 sezonunun 16.haftasında ön çapraz bağlarının yırtılmasıydı. Sakatlığından önce Long, o zamanki adıyla St. Louis Rams için 15 maça çıkmıştı. İyileşmesinin ardından oyuncunun kariyerini tekrar toparlama girişimleri ise 2014 sezonunun 8.haftasında aynı ön çapraz bağının yırtılmasıyla son bulmuştu.

Geçtiğimiz sezon sadece dört maçta oynaması ve sonrasında sezonu kapatmasından bu yana vücudunda mucizeler gerçekleşmiş gibi. Bu konudaki açıklamaları ise şöyle: “Bir sabah uyandım ve dizimdeki acıyı artık hissetmediğimi fark ettim. Gücümün geri geldiğini hissettim. Bu görebilir ve hissedebilirsiniz. Vücudum izlediğim yolda iyi tepkiler veriyor ve ben de bu iyiye gidiş konusunda oldukça iyi hissediyorum.”

Chicago Bears, Haziran’ın başında Long ile birkaç idmanda çalıştı ancak çalışmalardan sonra bir anlaşmaya varılmadı. Ancak bahsettiği gibi yüksek performans geri döndüyse Long; Seattle Seahawks, New York Giants ya da San Diego Chargers için line hattındaki performansı ile denenebilir bir oyuncu…