Altı ay önce Al Jazeera Amerika’nın Peyton Manning’in de içinde bulunduğu birçok Amerikan futbolcusu hakkında doping kullandıkları yönündeki iddiaları Super Bowl, 2016 draft’ı falan derken NFL çevrelerinde unutulmuştu. Ancak USA Today’in haberine göre NFL, skandal yaratabilecek bu suçlamaları unutmadı ve adı doping iddialarına karışan dört oyuncuyla konu hakkında görüşeceğini oyuncular birliği NFLPA’ya bildirdi.

Bu süreçte yer alacak üç oyuncu hala ligde oynuyor. Green Bay Packers’ın yıldız linebacker ikilisi Julius Peppers ve Clay Matthews, 26 Temmuz’da NFL ile görüşecek. Pittsburgh Steelers’ın veteran linebacker’ı James Harrison ise 29 Temmuz’da görüşme yapacak. Şu an bir takımın kadrosunda yer almayan fakat haberin çıktığı zaman Packers forması giyen Mike Neal ise 22 Temmuz’a kadar bu görüşmeyi tamamlamış olacak.

Haberde ismi geçen Peyton Manning ise emekli olduğu ve artık NFLPA tarafından temsil edilmediği gerekçesiyle, yapılacak görüşmeler arasında yer almıyor. Ancak Sports Illustrated’in haberine göre, ki çok olası bir ihtimal, Manning gelecekte bir takımda yönetici olma arzusunu gerçekleştirebilmek adına soruşturmaya gönüllü olarak yardım edebilir.

Öte yandan, ligin soruşturmayı hızlıca bitirmek istemesine rağmen NFLPA bazı pürüzler çıkarıyor. Konu hakkında lig tarafından gelen detaylar ise şu şekilde: “Soruşturma devam ediyor, ancak futbolcularla hala görüşemedik. Nisan ayı başından beri NFLPA ile birlikte bu görüşmeleri planlamaya çalışıyoruz ancak birlik, birçok talebimize henüz cevap vermedi. Cevap verilen tek talebimiz ise soruşturmanın tekrar gözden geçirilmesiydi. Ancak soruşturmaya dahil olan oyuncuların ve ligin adaleti için bir an önce görüşmeleri tamamlamalıyız.”

Yaptıkları toplu iş sözleşmesi, yasaklı madde kullandıklarına dair kesin bir kanıtları varsa NFL’in, bu oyunculara ceza vermesine izin veriyor. Eğer lig, Al Jazeera’nın raporunu kesin kanıt olarak kabul ederse, şu an soruşturmaya dahil olan oyuncular ceza alabilirler. Manning için ise nasıl bir sonucun ortaya çıkacağı muamma.

NFLPA, her ne kadar ligin soruşturmaya devam etme çabasını sekteye uğratmaya çalışsa ve bu gelişmeler hakkında yorum yapmayı reddetse de NFL, gerçeği açığa çıkarmak için oldukça istekli görünüyor ki Roger Goodell, bir şeyi gerçekten istiyorsa önünde kimse kolay kolay duramaz.