Kariyerindeki üçüncü NBA şampiyonluğunun peşinden koşan Lebron James’in Cavaliers’i, final serisinde Warriors karşısında 3-1 geriye düştü ve şampiyonluk umutlarını bir hayli azalttı. Ancak parmaklarına üçüncü bir şampiyonluk yüzüğü eklemek isteyen LeBron’un tek seçeneği NBA değil.

Sıra dışı tarzı ve sansasyonel açıklamaları ile tanınan Buffalo Bills head koçu Rex Ryan, yaşayan basketbol efsanesini takımında tight end olarak görmek istediğini belirtti ve üçüncü yüzüğünü NFL’de kovalamaya davet etti. Ryan, James ile ilgili olarak “İsterse bizde tight end oynayabilir. Bence sonuç çok iyi olur. Çok fiziksel oynuyor. Onu tutmanın imkanı olmaz.” dedi.

James, lise günlerinde zaten wide receiver pozisyonunda oynamış ve gösterdiği performans sonucu şu an Ohio State Buckeyes’ın head koçluğunu yapan Urban Meyer tarafından kolej ligine davet edilmişti. Ancak ufak bir sakatlık yaşayan James, spor kariyerine basketbol ile devam etmiş hatta üniversiteyi pas geçerek henüz 19 yaşında NBA 2003 draftı’na katılmayı tercih etmişti. Cavaliers ise liseden çıkan bu genç yıldızı draft’ın birinci sırasından kapmıştı.

Daha önce NFL’i denemek istediğini birkaç kere dillendiren James, tight end pozisyonunda oynayabileceğini ve bu pozisyonda çok da iyi performans verebileceğini bizzat kendisi söylemişti. Geçen sene rugby sahalarından NFL’e transfer olan Jarryd Hayne’in yarattığı etkiyi düşünecek olursak, “Kral” lakaplı oyuncunun NFL’e geçmesi hiç şüphesiz son yılların en büyük spor olayı olur. Ancak üç yıldır NBA finallerinde yüzü gülmeyen James’in, bir şampiyonluk daha yaşamadan basketbola havlu atacağına da inanmak zor.