Şu an için head koç Chip Kelly, yeni takımı San Francisco 49ers’ın oyuncularına uyum sağlama uğraşı içerisinde. Philadelphia Eagles’ın eski koçu, şimdiye kadar gözlemlediği kadarıyla takımın forma savaşındaki iki quarterback’i Colin Kaepernick ile Blaine Gabbert arasında pek farklılık olmadığını düşünüyor.

Üç sezondur NFL’de boy gösteren Kelly, bu iki quarterback’le ilgili olarak “Birbirlerine çok benziyorlar. Aynı yeteneklere sahipler. İkisi de 1.90’dan uzunlar. İkisi de koşuyorlar ve oyunu canlı tutmakta üzerilerine yok. Açıkçası hücumda oyun kurucu koşusunu çok tercih eden bir takım değiliz ancak oyun kurucu koşabiliyorsa, bu yeteneğini kendi avantajınıza kullanabilirsiniz. Ayrıca, ikisinin de gerçekten güçlü kolları var. Kısacası onlar aynı kalıptan çıkmış gibiler.” diyerek oldukça garip bir açıklamanın altına imzasını attı.

Nitekim, Kaepernick ve Gabbert’ın fizik ve yetenek açısından birbirlerine ne kadar benzedikleri saatlerce tartışılabilecek bir konu ama bu ikilinin ortak oldukları tek bir husus var ki o da hem Kapernick’in hem de Gabbert’ın, kariyerlerini tekrardan rayına oturtabilmek için çaba gösteriyor olmaları.

28 yaşındaki Kaepernick, 2012 sezonunun sonlarına doğru 49ers’ın ilk 11 kadrosunda yer almaya başladığında şöhret olma yolunda hızla ilerlediği düşünülmüştü. Atletik yapısı; sağlam pasları ve güçlü kollarıyla birleştiğinde rakip takımın savunması için sorun yaratıyordu. Ancak ne olduysa Super Bowl şampiyonluğunun kapısından döndükleri o sezonun sonrasında oldu ve ilerleyen yıllarda bekleneni bir türlü veremeyen genç oyuncu, geçen sezon Gabbert’ın yedeği olarak saha kenarında oturdu.

26 yaşındaki Gabbert’ı ise 2011 draftı’nda 10. sıradan Jacksonville Jaguars seçti. Fakat Jacksonville forması ile kolejdeki performansının onda birini sahaya yansıtamayan Gabbert, 2013 sezonundan sonra San Francisco 49ers tarafından alındı. Geçen sezonun sonlarında ise başarılı maçlar çıkararak kendisi için bir umut ışığı yaratmış oldu. Sezonun sonunda isabetli pas oranı %63 idi ki bu istatistik, genç oyun kurucunun beş sezonluk NFL kariyerinde gösterdiği nadir olumlu performanslardan birisiydi.

Bakalım Kelly’ye göre aynı kumaştan çıkma (!) bu iki oyuncunun hangisi formayı kapacak ve önümüzdeki sezon takımına daha iyi bir lider olacak?