Cincinnati Benglas, running back Giovani Bernard’ın sözleşmesini üç yıl uzattığını duyurdu. Kontratın finansal detayları henüz basınla paylaşılmadı ancak ESPN’in kaynaklarına göre sözleşme 15.5 milyon dolar değerinde.

Bernard’ın, takımın resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarında “Bu bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. Başka bir takıma gitmem kulağa bile doğru gelmiyordu. Turuncu, siyah ve beyaz… Bu renklerin arasında olmamak düşüncesi bana yanlış geliyor.” ifadeleri yer aldı. Söz konusu sözleşme ile Gio Bernard, 2019 sezonuna kadar takımdaki yerini garantilemiş oldu.

Takımın head koçu Marvin Lewis ise konu hakkında “Giovani ile bağlılığımızı uzatmış olmamız heyecan verici bir gelişme. Aslında bu, sürekli söyleyip durduğum sürecin bir parçası; doğru oyuncuları draft et, onları geliştir ve takımdaki yerlerini koru. Gio, harika yetenekleriyle hücum takımımıza pek çok şey katmaya devam edecek.” açıklamasını yaptı.

Bengals geçtiğimiz sezona, Gio’nun forma savaşı verdiği running back Jeremy Hill’i ilk 11’de çıkararak başlamış, sezon boyunca da verilen bu kararın sıkıntısını çekmişti. Hill’in sezon boyunca Bengals’ı en çok üzdüğü pozisyon ise, şüphesiz, wild card maçında yaptığı fumble sonucu ezeli rakip Pittsburgh Steelers’ı maçtan galip çıkmarmasıydı.

Sezon boyunca takıma, birçok farklı kaynaktan Bernard ile başlaması gerektiği önerisi geldi, hücum takımına daha fazla katkıda bulunacağı ve rakip takımın savunmasına daha büyük bir tehdit olacağı söyleniyordu. Gio, oynama fırsatı bulduğu süre boyunca ise 49 koşu oyununda top taşıyıp 472 yard kazandı. Ayrıca yetenekli oyuncu, taşıma başına 4.7 yard ortalamayı yakaladı.

Bütün bunlara rağmen Bengals, starter olarak Hill ile sahaya çıkmakta ısrar etti. Bu durumun tek istisnası ise 15. haftada oynanan San Francisco 49ers maçıydı. Yenilenen sözleşmeye bakılırsa Bernard’ı önümüzdeki sezon daha çok starter olarak seyredeceğiz.