Geçtiğimiz yıl, ABD’nin bağımsızlığını ilan ettiği 4 Temmuz’un yıl dönümü kutlamalarında havai fişek ateşlerken ciddi şekilde yaralanan Jason Pierre-Paul, sağ elindeki iki parmağını kaybetmişti. Tabi bu kaza, New York Giants’ın yıldız defansif end’ine iki parmağın dışında, takımından koparacağı dev bir kontrata da mal olmuştu.

Bu talihsiz olayın ardından birçokları Pierre-Paul’ün futbolu bırakacağını düşünüyordu. Ancak kariyerinde iki Pro Bowl’u bulunan oyuncuyu, parmaklarını kaybetmiş olması bile durduramadı ve Pierre-Paul geçtiğimiz sezon, kendisi için özel üretilen eldiveni ile sahalara döndü.  Yıldız defansif end oynadığı sekiz karşılaşmada yalnızca bir sack yapabilmiş olsa da sahaya çıkabilmesi bile büyük bir başarıydı.

Pierre-Paul, şu an için o kazanın getirmiş olduğu fiziksel ve mental sıkıntıları atlatmışa benziyor ancak yıldız defansif end’i bu olay öylesine korkutmuş ki bu sebeple kendisi bu yıl 4 Temmuz kutlamalarına katılmayacak. Hatta 4 Temmuz’da Birleşik Devletler’de bile olmayacak.

Nitekim konuyla ilgili verdiği demecinde de “Bu sene 4 Temmuz’da Amerika sınırları içerisinde olmayacağım. Gittiğim yerde de 4 Temmuz’un kutlanmayacağından eminim.” gibi oldukça temkinli ifadeler kullandı.

Giants ile antrenman sezonunu Pazartesi günü OTA’da (Organized Team Activites) açan Pierre-Paul, sağ elinin hiçbir zaman eskisi gibi olmayacağını biliyor ancak sıkı çalışmayla bu sürekli sakatlığın olumsuz etkilerini minimize edebileceğine inanıyor.

Zaten bu, 27 yaşındaki oyuncu için bir inançtan bir zorunluluk olmalı çünkü kendisi, geçtiğimiz aylarda Giants ile bir sezon için 10 milyon dolara anlaştı. Bu anlaşmanın maiyeti şu ki Giants, önümüzdeki sezon verdiği paranın karşılığını sahada göremezse büyük ihtimalle Pierre-Paul’ü serbest bırakacak. Zaten anlaşmanın bir yıl olmasının sebebi de bu. O yüzden Pierre-Paul’ü “Tamam ya da devam” niteliğinde bir sezon bekliyor ve bu kadar önemli bir sezon öncesi bir 4 Temmuz faciası daha kendisi için büyük bir felaket olurdu.