Spor tarihinin en büyük efsanelerinden birisi olan ve bir zamanlar ringlerde fırtına gibi esen Muhammad Ali, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. Mücadeleci ve özgüvenli kişiliğiyle birçok farklı daldan sporcuya ilham kaynağı olan Ali’yi, NFL oyuncuları da unutmadı ve hem Emmith Smith gibi efsaneler hem de Mike Evans gibi yıldızlar, sosyal medya hesapları üzerinden Ali’nin ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

1942’de Cassius Clay adıyla dünyaya gelen Ali henüz 18 yaşındayken, şimdikinin aksine profesyonel boksun olimpik sporlar listesinde yer aldığı 1960 Roma Olimpiyatları’nda yarı ağır siklet dalında şampiyon olarak altın madalya kazanmış ve 22 yaşında da Sonny Liston’ı alt ederek ilk ağır siklet dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı. Bu şampiyonluğunun ardından Clay, İslam dinine geçerek adını Muhammad Ali olarak değiştirmişti.

Zaferlerle dolu kariyerinin sonrasında 42 yaşında Parkinson tanısı konulan Ali, uzun yıllar bu hastalıkla mücadele etmesine rağmen spor dünyasının en ilham verici kişiliklerinden birisi olmaya devam etmiş ve 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda hastalığına rağmen olimpiyat meşalesi ile yaptığı koşu, spor tarihinin en duygulu anlarından birisi olmuştu.

Öte yandan efsane boksör Ali, hayatı boyunca NFL ile de oldukça içli dışlı olmuş ki kendisi, NFL tarihinin en iyi running back’i olarak kabul gören Jim Brown’un yakın arkadaşlarından birisiydi. Bu sebeplerle efsanenin ölümüne NFL çevreleri de kayıtsız kalmadı ve eski yeni birçok oyuncu Ali için Tweet’ledi. Şimdi gelin, bu Tweet’lere bir göz atalım:

-Baltimore Ravens’ın resmi hesabı, şampiyonluğa yürüdükleri 2012 sezonunun öncesinde Ali’nin takıma yaptığı ziyareti Twitter’a şu fotoğraflar ile taşıdı:

–  Şu an hayatta olmayan ve NFL’in efsane running back’lerinden biri olarak kabul gören Walter Payton’ın hesabından ise, Ali ile çekilmiş o ünlü fotoğrafı paylaşılarak bu ikili için “İşte bu, mükemmelliğin ta kendisi.” ifadeleri kullanıldı:

– Cleveland Browns efsanesi Jim Brown ise Ali’nin siyahi hakları için giriştiği sayısız mücadeleye dikkat çekerek “Dünya, büyük bir şampiyonu kaybetti. İnsanları seven, ayrımcılığa karşı sonuna kadar savaşan Muhammad Ali…” Tweet’ini attı.

– Bir diğer ilginç Tweet, Tampa Bay Buccaneers’ın yıldız wide receiver’ı Mike Evans’tan geldi ve Evans, kolundaki Ali dövmesinin fotoğrafını paylaşarak altına “Tüm zamanların en iyi ve en iyi ilham verici sporcularından Ali, huzur içinde yat.” yazdı.

– NFL’in bir diğer efsane running back’i Emmitt Smith de oğlu EJ’in yatak odasının duvarını paylaşarak “Oğlum, her sabah bu manzaraya uyanıyordu.” açıklamasını yaptı:

Sadece bu isimler değil; J.J. Watt, Richard Sherman, Odell Beckham Jr., Barry Sanders, Chris Harris Jr., Larry Fiztgerald, DeAngelo Hall, Warren Moon gibi birçok efsane ve yıldız NFL oyuncusu da Ali’nin ne kadar iyi bir sporcu olduğunu anlatmak için sosyal medyada birçok mesaj yayımladı. Her spor dalında olduğu gibi, NFL camiasını da derinden etkileyen Muhammad Ali, huzur içinde yat!