Pittsburgh Steelers, geçtiğimiz yıl Minnesota Vikings’e karşı oynanan Hall of Fame maçında ön çapraz bağlarını kopartan ve bu sebeple, 2015 sezonunu kenardan izleyen veteran kicker Shaun Suisham’ı serbest bıraktı. Takım, bu hamlesinin nedenini tecrübeli oyuncunun off-season döneminde yapılan fiziksel testleri geçememesi olarak açıkladı.

10 yıllık NFL kariyeri boyunca Dallas Cowboys ve Washington Redskins formaları da giyen 34 yaşındaki Suisham, 2010 sezonundan bu yana Steelers kadrosunda bulunmaktaydı. Veteran kicker, bu süre içerisinde Steelers’ın vazgeçilmez oyuncularından birisi olmayı başarmış ve 2010 sezonunda da takımla beraber Super Bowl’da oynama başarısı göstermişti.

Ayrıca Kanada doğumlu olan Suisham, NFL’den önce Kanada Futbol Ligi’nde (CFL) de boy göstermiş ve 2004 CFL Draftı’nda, üçüncü tur 20. sıradan başkent ekibi Ottawa Renegades’e gitmişti. Ancak daha sonra şansını NFL’de denemek isteyen tecrübeli kicker, 2005 NFL Draftı’na girmeyi tercih etmiş, sonuçta undrafted kalmış ve Cowboys’un yolunu tutmuştu.

Öte yandan, geçtiğimiz yıl dizinden geçirdiği sakatlık, böylesi bir kariyere sahip olan Suisham’ın Amerikan futbolu hayatını da bitirmiş olabilir. Nitekim tecrübeli kicker, her ne kadar resmi bir emeklilik açıklaması yapmamış olsa da, serbest kaldıktan sonra verdiği demecinde “Hall of Fame maçında geçirdiğim elim sakatlık, kariyerimin gidişatını oldukça etkiledi. Değişime alışmak zor olacak, ancak ben bir baba ve bir eş olarak hayatıma devam etmekten mutluluk duyacağım.” ifadelerine yer verdi.

İşin biraz da Steelers cephesine bakacak olursak, Suisham’ın beklenmedik sakatlığının ardından geçtiğimiz sezon Jacksonville Jaguars’ın tecrübeli oyuncusu Josh Scobee başta olmak üzere diğer birkaç kicker’dan da umduğunu bulamayan Pittsburgh ekibi, en sonunda Chris Boswell’de karar kılmış ve yoluna, sağlam performanslar sergileyen genç kicker ile devam etmişti. Ancak Boswell’in, “Steelers’ın yeni Suisham’ı” olabilmek için halen zamana ihtiyacı varmış gibi gözüküyor.