NFL’in All-Star niteliğindeki karşılaşması Pro Bowl, sekiz yıl aranın ardından Florida’ya geri dönüyor. Roger Goodell’in verdiği habere göre ligin yıldızlarını bir araya getiren bu karşılaşma, tarihi evi Aloha Stadyumu’ndan (Honolulu-Hawaii) alınıp Orlando’ya taşınıyor.

1975’ten 2008’e kadar Honolulu’da düzenlenen Pro Bowl, 2009 sezonunda NFL yönetiminin geleneği bozmasıyla Miami Orange Bowl Stadyumu’nda oynanmıştı. Takip eden dört sene boyunca Aloha Stadyumu’nda oynanan bu All-Star karşılaşması, 2014 sezonunda bu sefer Arizona’ya alınmış, geçtiğimiz sezon ise yine Hawaii’de düzenlenmişti.

Goodell, konuyla ilgili verdiği demecinde Orlando’da tema parkı bulunan Disney ve dev spor ajansı ESPN ile işbirliği yapacaklarına dikkat çekerek Pro Bowl haftası boyunca gençler ve aileler için birçok etkinlik planladıklarını söyledi. Ayrıca NFL patronu, antrenmanların Walt Disney World Resort’ta bulunan ESPN Wide World of Sports’ta, gençler için çeşitli futbol aktiviteleri ile eş zamanlı olarak gerçekleştirileceği açıklamasını yaptı.

Bütün bunlarla birlikte, Pro Bowl’da değişen tek şey organizasyonun düzenleneceği şehir değil. 65 yıllık tarihinin ilk 62 senesinde konferansları karşı karşıya getiren bu All-Star maçı, son üç yıldır Jerry Rice, Michael Irvin ve Chris Carter gibi efsanelerin kaptanlık yaptığı ve konferans ayrımı olmayan takımlarla oynanıyordu.

Ancak NFL’den yapılan bir diğer açıklamaya göre, önümüzdeki sezon tekrardan AFC-NFC sistemine geri dönülecek. Bunun altında yatan sebep ise, NFL’in kırk takla atmasına rağmen bir türlü beklenen talebi toplayamadığı bu önemli karşılaşma için bulduğu “Efsanelerden kaptan yapalım.” fikrinin de bir işe yaramamış olması.

Esasında Amerikan futbolu gibi sert bir sporun kodlarına uymayan “yumuşatılmış” bir gösteri maçı konumundaki Pro Bowl, bakalım bu son değişiklikler istenen ilgiyi toplayıp nihyetinde NFL’in muradına ermesini sağlayabilecek mi?