Önce Houston Texans, sonra Indianapolis Colts ve şimdi de Tennessee Titans… Mart ayında Colts’un serbest bıraktığı 35 yaşındaki wide receiver Andre Johnson, Titans ile iki yıllık sözleşme imzaladı ve böylece, 13 sezonluk kariyerinde, AFC Güney Grubu’nda yer alan iki takımın (Texans, Colts) formasını giydikten sonra büyük bir istikrar örneği göstererek bir üçüncüsüyle daha anlaşmış oldu.

12 yıllık Houston macerasında birçok kez 1400’lü yard’ları gören ve tam yedi kez de Pro Bowl’a seçilmeyi başaran veteran oyuncuya, beklenenin altında kaldığı 2014 sezonunun sonunda Texans tarafından ilk 11’de yer almayacağı ve sezon boyunca 40 catch’in üzerine çıkamayacağı söylenmiş bunun üzerine de Johnson, Colts’la anlaşmıştı.

Ancak tesadüfe bakın ki tecrübeli wide receiver, büyük sorumluluklar almak için gittiği Indianapolis ekibinde geçtiğimiz sezonu yalnızca 41 pas yakalayarak tamamlamış ve kariyerinin istatistiksel anlamda en kötü sezonunu geçirerek bir anlamda Texans’ı haklı çıkarmıştı. Tabi bunda, takımın yıldız quarterback’i Andrew Luck’ın sezonun büyük çoğunluğunu sakat olarak geçirip meydanı, kötü bir ofansif line’ın arkasında, Matt Hasselbeck, Charlie Whitehurst ve Josh Freeman gibi daha mütevazı oyun kuruculara bırakmasının da büyük bir etkisi vardı.

Bu hamleyi Titans açısından değerlendirecek olursak, Johnson’ın kadroya katılmasıyla ikinci yılına girecek olan quarterback Marcus Mariota’nın eli de güçlenmiş oldu. Nitekim, fiziksel olarak NFL seviyesinin üzerinde olsa da playbook’u ezberleme başta olmak üzere birçok mental sıkıntı yaşayan Dorial Green-Beckham; NFL’de bir hafta parlayıp sonrasında bütün sezon adeta kış uykusuna yatan Justin Hunter, Kendall Wright gibi isimlerin önünde, takımın tek gerçekçi silahı konumundaydı.

Öte yandan Tennessee Titans, Johnson hamlesine çok benzer bir hamleyi geçmişte de yapmış ve 2010 sezonu öncesinde, bir diğer veteran receiver Randy Moss ile anlaşmıştı. Ancak, henüz birkaç sene öncesinde NFL’de fırtınalar estiren Moss, Titans’ta bekleneni verememiş ve sezon ortasında takımdan kesilmişti. Johnson’ın kaderi Moss’a benzemesin ama eğer sonu gerçekten Moss gibi olursa, Johnson’ı seneye bir de Jacksonville Jaguars’a bekliyoruz, sonra oynamadığı AFC Güney Grubu takımı kalmasın.