Jacksonville Jaguars’ın Pakistan kökenli sahibi Shad Khan, uzun yıllardır başarıya aç Florida ekibinin 2016 sezonunda kazanan takım olup 2007’den bu yana yaşadığı playoff özlemini dindireceğine bir hayli inanmış durumda.

NFL’in tek yabancı asıllı takım sahibi olan ve 2013 yılında İngiltere Premier League ekiplerinden Fulham’ı da satın alan Khan, aslında uzun süre öncesinde de Jaguars’ın büyük bir ilerleme kaydettiğine ilişkin açıklamalarda bulunuyordu ki Ekim ayında NFL.com’a verdiği demecinde “Ben takımın yaptıklarına inanıyorum ve gelecek hakkında çok iyimserim. Zaman zaman hayal kırıklığı yaşıyoruz ancak kesinlikle doğru yoldayız.” ifadelerini kullanmıştı.

Jaguars’ın 2015 sezonunda potansiyelini göstermesi ve iyi bir draft geçirmesinin ardından ise bu sefer Khan, takıma duyduğu güvenin dozunu biraz (!) yükseltti ve geçtiğimiz Pazartesi günü bir röportaj daha verdi ve head koç Gus Bradley ile genel menajer David Caldwell’in kağıt üstünde ligdeki en iyi kadroyu kurduklarını iddia etti.

Khan bununla da yetinmedi ve röportajının devamında “Takımda oldukça iyi yeteneklerimiz var. Eğer bir Jaguars taraftarı iseniz, heyecanlı olmalısınız. Ayrıca takımdan beklentileriniz de yüksek olmalı çünkü bu sene her zamankinden daha başarılı bir organizasyonuz. Şahsen benim sadece başarılı olacağımıza dair değil, bu başarının sürdürülebilir olacağına dair de beklentilerim yüksek. Önümüzdeki sezonun kazanan takımlarından birisi de biz olacağız.” açıklamasını yaptı.

Khan’ın bu açıklamaları yanlış yorumlanmamalı aslında, en azından bu sezon için yaptığı açıklamalarda ‘Super Bowl’u alan takım biz olacağız’ gibi dev bir iddiası yok. Hatta Khan, genel olarak takındığı realist tutumla biliniyor. Örneğin kendisi 2013 yılında, Caldwell takımın genel menajerliğine getirildiğinde elindeki kadronun ne kadar kısıtlı ve bu sebeple de takım olarak önlerinde kat etmeleri gereken oldukça uzun bir yol olduğunun farkında olan açıklamalar yapıyordu.

Ancak Khan, “yeniden yapılanma” adı altında heba olan sezonların ardından doğru draft hamleleri ile kadroya katılan yıldız adayı bir quarterback (Blake Bortles) ve Pro Bowler bir wide receiver (Allen Robinson) öncülüğünde Jaguars kadrosunun, bir anda playoff yapabilecek takımların arasında gösterilmesinden oldukça heyecan duyuyor ve duymakta haklı da.

Peki gerçekten de Jaguars tam dokuz yıl sonra playoff’lara çıkıp bu orucu sonlandırmayı başarabilecek mi? Bu soruya kimsenin kesin bir cevabı yok elbette, fakat herkesin emin olduğu tek bir şey var ki Houston Texans ve Indianapolis Colts, Jaguars’a göre AFC Güney Grubu’nu kazanmak için bir adım öndeymiş gibi duruyor.