New England Patriots’in safety ve special team oyuncusu Nate Ebner, geçtiğimiz ilkbaharda takımıyla yollarını olimpiyatlarda yarışma hayalini gerçekleştirebilmek adına ayırmıştı. Ebner, offseason’ını gelecek ay Rio Olimpiyatları’nda mücadele edecek Birleşik Devletler Ragbi takımında kendisine bir yer edinebilmek için uğraşarak geçirdi.

Pazartesi sabahı açıklanan 12 kişilik resmi kadroya göre Ebner, hayallerini gerçekleştirecek. Ragbi, 92 yıl sonra ilk kez olimpiyatlarda bu sene yer alacak ve olimpiyatlara yedi oyunculu versiyonuyla  geri dönüş yapıyor ki bu, geleneksel 15 oyunculu versiyona göre oldukça hızlı oynanıyor.

Küçüklüğünde sürekli ragbi oynadığını, hatta New England’a katılmadan önce Ohio State’deki zamanlarını da ragbi oynayarak geçirdiğini belirten Ebner, sporun yedi oyunculu versiyonu Sevens’ı “Dur durak bilmeyen bir oyun. Hayatım boyunca geçirdiğim en zor 15 dakika.” olarak tanımlıyor.

Ragbi’nin en son olimpik spor olduğu 1924 yılında, 15 kişilik versiyonda, Amerika Birleşik Devletleri altın madalya kazanmıştı. Bu sene ise Birleşik Devletler takımı, daha hızlı olan yedi oyunculu versiyonda favori takım olan Fiji milli takımıyla karşı karşıya gelecek. Buna rağmen Ebner, bu offseason’ını olimpiyat hayalini gerçekleştirmek adına ortaya koyduğu ve meyvesini aldığı için oldukça mutlu.

Nitekim tecrübeli safety, bu mutluluğunu anlatırken “Takıma girmiş olmam harika bir şey. Takımdakiler çok mütevazı ve çok iyi insanlar. Onlarla takım arkadaşı olmam mükemmel bir şey. Yaşadığım çok iyi bir fırsat ve buradan öğrenecek çok şeyim var. Singapur, Hong Kong, Paris ve Londra’ya seyahat edeceğiz. Burada olabilmek için sahip olduğum ve olabileceğim her şeyi geride bıraktım ve pişman değilim.” cümlelerini kullanıyor.

Ragbi, Rio’da 6 Ağustos’ta oynanmaya başlayacak ve altı gün sürecek. Patriots’ın hazırlık kampı ise bundan bir hafta önce başlayacak ve 11 Ağustos’ta takım, preseason’ın açılış maçında mücadele edecek. Aynı gün ragbi turnuvasının da altın madalya yani final maçı oynanacak. New England head koçu Bill Belichick ise Ebner sahaya dönmeye ne zaman hazır olursa o zaman geri dönebileceğinin güvencesini verdi. Zaten geçtiğimiz sezon sonunda Ebner, takımla sözleşmesini de yenilemişti.

Belichick, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ebner, her ne kadar offseason’ın en kritik döneminde takımdan uzakta olsa da, çok sıkı bir fiziki antrenman programıyla çalışıyor. Bu yüzden onun her zaman olduğu gibi, önümüzdeki sezona da tamamen hazır olarak geleceğini düşünüyorum.”