Geride bıraktığımız sezon, LeSean McCoy’un sakatlığında yıldızı parlayan Buffalo Bills running back’i Karlos Williams, Bills’in kendisinden çok şey beklediği 2016 sezonu öncesi büyük bir darbe aldı ve NFL, yasaklı madde kullanımı kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle genç oyuncuya tam dört maç ceza verdi.

Bu cezayla birlikte Bills’in ilk dört hafta oynayacağı Baltimore Ravens, Arizona Cardinals, New York Jets ve New England Patriots karşılaşmalarını kaçıracak olan Williams, hazırlık kamplarında ve pre-season döneminde oynanacak maçlarda ise takımıyla birlikte olabilecek.

Bu beklenmedik ceza sonrası Bills’ten yayımlanan resmi bildiride Buffalo ekibi, büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade ederken açıklamanın geri kalanında “Oyuncuların verdikleri yanlış kararlar sadece kendilerini değil koskoca bir Bills organizasyonunu da derinden etkiliyor. Bundan böyle, karar alma süreci boyunca Karlos’a elimizden gelen desteği vereceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

2015 NFL Draftı beşinci tur seçimi Williams, çaylak sezonu boyunca yaptığı yalnızca 93 taşımada 517 koşu yardını bulmayı başardı ve bu da taşıma başına 5.6 yard gibi oldukça iyi bir istatistiğe tekabül ediyor ki geçtiğimiz sezon NFL’de 90 ve üstü taşıma yapan running back’ler arasında Williams’ın bu performansı ikinci sırada yer alıyor. Öte yandan, genç running back’in 2015 sezonunda yedi touchdown koştuğunu da unutmamak gerek.

Bütün bunlarla birlikte Williams’ın dört maçlık cezası, bu off-season’da oyuncularının fevri davranışları sebebiyle başı dertte olan Bills backfield’ını iyice zor duruma soktu. Nitekim LeSean McCoy, bir barda kavgaya karışmış ve uzun süren NFL soruşturmasının ardından lig, bu hafta yıldız running back’i cezalandırmamaya karar verdiğini açıklamıştı. Çaylak Jonathan Williams ise perşembe günü alkollü araç kullanmaktan dolayı tutuklandı. Karlos Williams’ın cezası ise takımın bu yarasına tuz basmış oldu.

Tabi Williams, kenarda geçireceği dört haftayı bir avantaja da çevirebilir. Nitekim, off-season döneminde ciddi derecede kilo alan ve bunu hamile olan nişanlısı ile ilgilenmekten kendine vakit ayıramamış olmasına bağlayan genç running back’in hazırlık kamplarına ve sezona kadar hazır olup olmayacağı belli değildi. O yüzden Williams, cezası boyunca fazla kilolarını verip istediği forma ulaşabilir.