Pittsburgh Steelers’ın genç running back’i Le’Veon Bell cezalara doymuyor. Sahada kaldığı zaman harika işler çıkaran ancak bunu gerek aldığı cezalar gerekse de yaşadığı sakatlıklar sebebiyle kariyerinin geneline yansıtamayan yıldız oyuncu, şimdi de dört maç ceza aldı. Bell’in bu seferki cezasının sebebi ise oldukça ilginç.

Bundan tam bir yıl önce NFL’in yasaklı madde kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2015 sezonunun ilk üç karşılaşmasını kaçıran Bell, bu sefer ne yasaklı madde kullandı ne de başka bir kural ihlali yaptı. Running back’in tek suçu, NFL’in düzenlediği uyuşturucu madde testlerine katılmaması. Hem de Bell bu önemli tahlilleri yalnızca bir kez değil, birçok kez kaçırmış.

Tabi “‘Running back’in tek suçu” diyerek alttan alta çocuğa verilen cezanın çok da gerekli olmadığını söylüyoruz ancak yıldız oyuncunun bu testleri kaçırması, hem de birçok kez, Bell’in kan sonuçlarıyla ilgili sakladığı bir şeyler olabileceğini gösteriyor ki zaten kendisinin uyuşturucuyla arasının her daim iyi olduğu bilinen bir gerçek.

Buna rağmen, bu sezon en nihayetinde Bell’in en azından sahada kalacağına kendini inandıran Steelers, cezanın ilgası için resmi temyiz talebini NFL’e sundu. Temyiz sürecinde Bell’in neden üst üste uyuşturucu testlerinden kaçtığını da açıklaması gerecek. Yıldız running back’in geçerli sebepleri olsa bile NFL’in bu ihlal hakkındaki kuralları çok net ki oldu da Bell’in cezasını kaldırmaya karar verdiler, bunu yarın da yapabilirler, bir ay sonra da veya sezonun üçüncü haftasında, cezanın bitmesine yalnızca bir hafta kala da yapabilirler.

2013 draftı’nın ikinci turundan Steelers’a giden Bell, o seneki pre-season’ın ikinci haftasında oynanan Washington Redskins karşılaşmasında ayağından sakatlanmış ve kariyerinin ilk normal sezonuna dört hafta gecikmeli başlamıştı.

Çaylak sezonunun geri kalanını sağlam performanslarla geçiren genç oyuncu, asıl patlamayı ise 2014 sezonunda yapmıştı. O sezon, tam 1361 yard koşan ve sekiz koşu touchdown’una imza atan Bell, bununla da kalmamış ve sezon boyunca yaptığı 83 reception’da 854 yard alıp üç de touchdown pası yakalayınca kariyerinin henüz ikinci sezonunda All-Pro seçilerek ödüllendirilmişti.

Geçtiğimiz sezon ise üç maçlık cezası sonrasında forma giydiği altı maçta 556 koşu yardına ulaşan oyuncu, sekizinci haftada bu sefer de MCL’ini (arka çapraz bağları) kopartarak sezonu kapatmış ve Steelers, Bell’in yokluğunda oynadığı 10 maçta veteran running back DeAngelo Williams’ın müthiş performanslarıyla yedi galibiyet almayı başarmış ve AFC Divisional Round’a kadar yükselmişti.

Ancak 33’üne ayak basan Williams, Bell’in yokluğunu yine fırsata çevirip canavar performanslar sergilemeyi başarabilecek mi, o halen büyük bir soru işareti. Eğer öyle olursa, kariyerinin ikinci baharında açılan Williams, 32’sine kadar ligde oynayıp son sezonu hariç performansını düşürmeyen LaDainian Tomlinson’ı da geride bırakıp tarihe geçebilir.