Ragbi sporunun gelmiş geçmiş en başarılı isimlerinden birisi olan Jarryd Hayne, ilk olarak iki sene önce NFL’de oynamak için ragbiyi bıraktığını açıklamıştı. Bunun ardından çeşitli NFL takımları ile görüşen oyuncu, San Francisco 49ers’ın o zamanki koçu Jim Tomsula’nın etkisiyle San Francisco temsilcisini tercih etmiş ve geçen seneyi de 49ers çatısı altında geçirmişti.

Sezonun bitmesiyle Hayne, bu sefer de Fiji’nin olimpiyatlardaki ragbi takımında yer almak için NFL’i bırakmaya karar vermişti. Ancak evdeki hesap bu sefer çarşıya uymadı ve Avustralya’nın ulusal çaptaki en büyük ragbi organizasyonu olan National Rugby League’in bir zamanlar en önemli yıldızlarından olan Hayne, Fiji kadrosunda kendisine yer bulamadı!

Tecrübeli oyuncu, internet üzerinden yaptığı açıklamada “Hafta ortasına kadar Fiji takımıyla birlikte olmaya devam edeceğim. Ondan sonra Sydney’e dönüp ileride ne yapacağıma karar vereceğim. Takımımı, uzaktan da olsa izlemekten keyif alacağım ve Rio’da onlara başarılar diliyorum.” dedi.

Ragbi tarihinin en başarılı isimlerinden biri olsa da Hayne’in takıma seçilememesi çok büyük bir sürpriz oldu diyemeyiz çünkü olimpiyatlarda oynanacak ragbi türü olan sevens, Hayne’in oynadığı klasik ragbiden biraz farklı. Olimpiyatlarda yedi kişilik takımlarla oynanacak maçlarda tempo, Hayne’in alışık olduğundan çok daha yüksek olacak. Ayrıca Fiji takımı da çok çok güçlü bir kadroya sahip ve bu dalda olimpiyatların favorisi.

Hayne, NFL’deki çaylak sezonunda çok iyi bir performans gösterememiş ancak çok değerli tecrübeler edinmişti. NFL’e dönmeye karar verirse 49ers ile iyi maçlar çıkarabilme potansiyeli var. Diğer taraftan Avusturalya’daki eski takımı Parramatta Eels’a dönüp en iyi yaptığı spora da devam edebilir. 28 yaşındaki Hayne’in istediğini yapacak kadar zamanı da kaynağı da var ancak umarım tekrar yeni bir spor denemeye karar vermez!