Geçtiğimiz sezon, LeSean McCoy’un yokluğunda Karlos Williams’ın ekmeğini fazlasıyla yiyen bu sebeple de genç running back ile aralarında gönül bağı oluşturan Fantasy futbol oyuncuları çoktu. Ancak Cumartesi günü Buffalo Bills, bu taraftar güruhuna oldukça kötü bir haber verdi ve Williams’ı sürpriz bir şekilde serbest bıraktığını açıkladı.

Off-season döneminde, sürekli aşeren hamile karısıyla birlikte boğazını tutamayan ve hazırlık kamplarına fazla kilolarıyla gelen (20 pound, yaklaşık dokuz kilo) Williams, bir de üstüne NFL’in yasaklı madde kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle dört maç ceza almıştı. Bu da Bills’de bardağı taşıran son damla olmuştu.

Takımın genel menajeri Doug Whaley de, bu koşulların Williams’ın serbest bırakılmasındaki ana sebepler olduğunu şu sözlerle anlatıyor: “Her zaman söylediğim gibi NFL, performans odaklı bir piyasa. Williams’ın serbest kalmasına da tabi ki beklenen performansı bir türlü gösterememesi neden oldu.” Whaley açıklamalarının devamında ise Bills’in halihazırdaki running back kadrosunun derinliğine güvendiğini söyledi.

Whaley, bu konuda çok da haksız sayılmaz. Bills; en başta LeSean McCoy, nam-diğer Shady gibi inanılmaz işler çıkarabilen bir koşucuya sahip. Onun arkasında ise, takımın geçtiğimiz haftalarda anlaştığı veteran running back Reggie Bush, umut vaat eden çaylak Jonathan Williams ve Mike Gillislee gibi üç önemli isim bulunuyor.

2015 draftı’nın beşinci tur seçimi Williams, geçtiğimiz sezon Shady’nin sakatlandığı dönemde yaptığı 93 taşımada 5.5 yard gibi inanılmaz bir istatistik tutturmayı başarırken yedi touchdown da koşarak McCoy’un yokluğunu hiç aratmamıştı. Ancak burası NFL, eğer formunuzda bir düşüş yaşıyorsanız, hiç kimse sizin geçmiş yıllardaki performanslarınızı umursamaz ve gözünüzün yaşına bakmadan sizi takımdan keserler. Tıpkı Whaley’nin de dediği gibi:  “Performans bu lig için her şeydir.”