Pre-season’ın ilk gecesinde bir garip olay da Carolina Panthers’ın Baltimore Ravens’a 22-19’luk skorla mağlup olduğu karşılaşmada yaşandı ve Panthers’ın süperstar quarterback’i Cam Newton, touchdown’u kutlayayım derken takımını yedi sayıdan etti.

Karşılaşmanın birinci çeyreğinin bitimine dört dakika kala Ravens quarterback’i Ryan Mallett’nin wide receiver Darren Waller’a attığı pası intercept eden Panthers linebacker’ı A.J. Klein, Waller’ın elinden kaçırdığı topu yakaladıktan sonra tam 95 yard’lık bir interception return yaptı ve skoru 10-0’a getirerek takımına da büyük bir avantaj sağladı.

Ancak Klein, 95 yard’lık koşusunu gerçekleştirdiği sırada flag’ler havada uçtu. Bu flag’ler geçtiğimiz sezonun MVP’si için fırlatılmıştı. Çünkü Newton, sahada çoluk çocuğun ve kıyıda köşede kalmış oyuncuların cirit attığı Allah’ın pre-season maçında altı yıllık bir veterana yakışmayacak bir şekilde, daha Klein end-zone’a ulaşmadan, touchdown’u kutlamak için sahaya atladı ve hakemler de bu hareketi “illegal substition” olarak değerlendirdiler.

Panthers’ın yıldızı, maçın ardından bu beklenmedik hareketinin sebebini şu sözlerle anlattı: “Kendime hakim olamadım. Çok heyecanlandım. Ben hakemlerin sadece uyarıyla geçiştireceğini sanıyordum.”

Takımın ikinci quarterback’i Derek Anderson, her ne kadar bu pozisyondan birkaç hücum sonra topu end zone’da Devin Funchess ile buluşturup Newton’ın hatasını bir nevi telafi etmiş olsa da Panthers, kaçan 95 yard’lık touchdown konusunda fazlasıyla üzülmüşe benziyor.

Nitekim head koç Ron Rivera, konuyla ilgili verdiği demecinde “Bu konuyla ilgili olarak hakemlerle bizzat görüştüm.” derken “Büyük hayal kırıklığı içerisindeyim. Ancak hayatta bazı yanlışları yaptıkça doğruyu bulmak kolaylaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu fevri hareketinden dolayı Cam’e buradan bir de biz seslenelim: Cam, sen ne ilginç bir adamsın. Super Bowl’dan sonra çıkarsın basın toplantısına yüzün bir karış halde, tek kelime etmezsin ama hazırlık maçında touchdown geliyor diye sahaya atlarsın. Yok mu bunun bir ortası?