Ömrü NFL’den men cezası almakla geçen Cleveland Browns’un yaramaz wide receiver’ı Josh Gordon, Tampa Bay Buccaneers’a 30-13’lük skor ile kaybedilen pre-season maçındaki performansıyla küllerinden doğabileceğinin sinyallerini verdi. Sadece ilk yarıda süre alan genç wide receiver, quarterback Robert Griffin III’nin attığı iki güzel pası, Buccanners cornerback’lerinin yoğun coverage’ına rağmen yakalayarak “Acaba bu çocuk cidden değişiyor mu?” sorularını beraberinde getirdi.

Browns’un maçta gerçekleştirdiği ilk drive’da, veteran cornerback Brent Grimes’a zor anlar yaşatan ve kendisine gereken açık alanı da sağladıktan sonra topla buluşan Gordon, takımına tam 44 yard’lık bir mesafe kazandırdı.

Topla buluştuğu ikinci pozisyonunda ise oyun kurucu RGIII’nin 43 yard’lık uzun pasını yakalayan Gordon, yine veteran cornerback Grimes’i ekarte etmeyi başardı ve bu sefer takımına touchdown kazandırdı. Böylece uslanmaz wide receiver, tam bir sezonluk men cezası sonrası ilk touchdown’unu da bulmuş oldu.

Gordon’un ilk yarının sonuna doğru bulduğu bu touchdown’u kaçıranlar için pozisyon şöyle gerçekleşti:

İkinci yarı oynamayan Gordon, maçı toplamda 87 yard’lık reception ile tamamladı. İşin ilginç kısmı ise alınan haberlere göre Browns, maçın oynanacağı gün Gordon için olası bir takasta ikinci round draft hakkını isteyeceğini belirtmişti. Gordon, bunların olduğunu öğrenmiş midir dersiniz? Zira aynı gün takas dedikodularına sahada cevabını veren 25 yaşındaki wide receiver, Buccaneers karşısında gösterdiği performans ile taraftarları da bir nebze heyecanlandırmış gibi gözüküyor.

Öte yandan, savunma anlamında adeta yol geçen hanını andıran Browns için bir olumlu haber de ofansif line’ın biraz umut veriyor olması. Buna rağmen şunu da unutmamak lazım. Temmuz ayında süresiz men cezası dört maça indirilen Gordon, sezonun beşinci haftasında sahalara dönebilecek. Bu sebeple Browns taraftarı için en iyisi, Eylül ayını akıllı telefonlarındaki NFL Mobile uygulamasını sessize almakla geçirmek.

Bildiğiniz üzere, 1967’de efsane running back Jim Brown’lu Browns kadrosundan bu yana hiçbir takım, Cleveland şehrine herhangi bir spor branşında şampiyonluk getirememişti. Ta ki geçtiğimiz sene LeBron James’li Cleveland Cavaliers bunu başarana kadar. Çoğu yerde şehirdeki bu şanssızlığın kırıldığı söyleniyordu. Bakalım çiçeği burnunda quarterback Robert Griffin III ve uzun süreli cezasından dönen Josh Gordon, gerçekten Browns’u ileriye taşıyıp Cavaliers’ın ardından bu müzmin şehri, şampiyonluk gibi olağan dışı bir hedefe taşıyamasa bile sahada gösterdikleri performanslar ile bir kez daha mutlu edebilecek mi?