Teksas dışında neredeyse hiç taraftarı olmayan Dallas Cowboys, NFL’in en nefret edilen takımı konumunda. Bununla birlikte Dallas ekibi ve özellikle de quarterback Tony Romo; NFL’deki oyuncu, koç ve takımlarla dalga geçen NFL Memes gibi sosyal medya hesaplarının gündeminden senelerdir hiç düşmüyor. Ancak bütün bunlara rağmen takım, forma satışlarında bu sene zirveye yükseldi. Hem de ezici bir üstünlükle.

Oyuncu birliği NFLPA’in açıkladığı verilere göre, 1 Mart’ta başlayan yeni NFL yılının ilk çeyreğinde (1 Mart-31 Mayıs) en çok forması satılan oyuncu Cowboys wide receiver’ı Dez Bryant oldu ve Bryant, böylece NFL tarihinde ilk kez forma satışlarında zirveyi gören wide receiver olma unvanına erişti.

Bryant’ı Tony Romo takip ederken, Romo’nun arkasından gelen isim ise Cowboys’un bu seneki draft’ta ilk turdan seçtiği running back Ezekiel Elliott (Elliott, draft’ın düzenlendiği 28 Nisan tarihinden bu güne de NFL’de forma satışlarının lideri konumunda.) Genç running back’in arkasından gelen ve bu Cowboys dominasyonunu kıran isim ise Green Bay Packers’ın yıldız quarterback’i Aaron Rodgers.

İşin diğer bir ilginç tarafı ise uzun yıllardır ligin en iyi tight end’leri arasında gösterilmeyen, performans düşüklüğü sebebiyle sık sık eleştirilen Jason Witten’ın, listeye beşinci sıradan giriş yapması ve böylece takımının ilk beşe tam dört oyuncuyla birden girmesini sağlaması.

İste merak edenler için NFL’de en çok forması satılan 50 oyuncunun listesi:

Daha önce de Troy Aikman, Emmitt Smitt ve Micahel Irvin gibi üç efsaneyle forma satışlarında ilk üçü ele geçiren Cowboys, Witten ve linebacker Sean Lee (38. sırada) ile birlikte toplamda tam beş ismini listeye sokmuş oldu.

Cowboys ile bu başarıya ortak olan bir diğer takım ise Seattle Seahawks. Nitekim, son üç sezonda iki kez Super Bowl gören ekip, listede Russell Wilson (6. sıra), Richard Sherman (17. sıra), Jimmy Graham (25. sıra), Kam Chancellor (39. sıra) ve Tyler Lockett (45. sıra) ile yer alıyor.

Öte yandan Teddy Bridgwater’ın forma satışlarında Adrian Peterson’ı geçtiği bu ilginç listede, Elliot’ın arkasından gelen çaylaklar ise draft’ın iki numarası Carson Wentz (9. sıradan) ve draft’ın bir numarası Jared Goff (14. sıradan).