Peyton Manning’in emekliye ayrılmasından bu yana, bildiğiniz üzere Denver Broncos’da oyun kurucu olarak kimin başlayacağı hala belli olmadı. Son şampiyonda bu önemli pozisyonunun sahibi, Mark Sanchez ve Trevor Siemian ikilisinden biri olacak gibi gözüküyordu. Pre-season öncesi Sanchez favori adaydı fakat Sanchez’in özellikle Broncos’un bu hafta oynadığı San Francisco 49ers maçında yaptığı büyük hatalar ibreyi bir anda Siemian’a kaydırmıştı.

Buna rağmen Broncos’daki ilk 11 savaşını kazanan isim, bu ikiliden birisi olmayabilir. Kadroda Paxton Lynch gibi umut vaat eden bir çaylak olduğunu unutmamak lazım. Head koç Gary Kubiak da, Pazar günü yaptığı açıklamada Lynch’in çaylak olmasına rağmen bu pozisyona aday olduğunu ve herkes ile birlikte pozisyon için rekabet ettiğini söyledi.

Kubiak, Cumartesi gecesi Broncos’un San Francisco 49ers’a 31-24’lük skorla kaybettiği maçın hemen ardından yaptığı açıklamalarda ise sadece iki oyun kurucuyu işaret etmişti. Bu da Broncos’da yeni oyun kurucunun, Sanchez ve Siemian ikilisinden biri olacağını gösteriyordu.

Ancak head koç, basın toplantısına geçilince Lynch’i tekrardan denklemin içerisine kattı ve “Takım için en iyi olan oyuncuyu oynatacağım. Üç tane oyuncumuz bunun için kıyasıya rekabet içerisindeler.” derken “Lynch, genç bir çocuk olmasına rağmen bu akşam güzel işler yaptı. Yanlışlarda yaptı tabii ki. Tecrübe olarak diğerlerinin gerisinde. Onu takımla beraber ileriye taşımamız gerekiyor.” ifadelerine yer vererek genç oyuncunun ilk 11 yükselebilmesi için halen bir umut ışığının var olduğunu ima etti.

Eğer Broncos, Lynch’i gerçekten starter quarterback’i yapacaksa takımın, önümüzdeki haftalarda oynanacak pre-season karşılaşmalarında genç oyuncuyu ilk 11’e koyup canavar savunma oyuncuları karşısında bu göreve ne kadar hazır olduğunu da test etmesi gerekiyor. Nitekim bundan önceki iki haftada maçlara sonradan giren Lynch, rakip takımların ikinci hatta üçüncü savunmalarına karşı oynamıştı.

Öte yandan Broncos için şöyle bir senaryo da olası: Takım, önümüzdeki sezona Sanchez veya Siemian ikilisi ile başlayıp sezonun ortalarında yoluna Lynch ile devam etme kararı alabilir. Tabi Lynch, Kubiak’ın da belirttiği gibi forma savaşını kazanıp sezonun başında kendisini ilk 11’de de bulabilir. Çaylak olmasına rağmen yetenekli ve quarterback pozisyonu için tam kapasite bir oyuncu. Böylece kendisi, bu sezon Denver taraftarına bir sürpriz yaşatabilir.