Geçtiğimiz ay, ligin periyodik olarak düzenlediği uyuşturucu testlerine üst üste gitmediği gerekçesiyle NFL’den Le’Veon Bell’e dört maçlık ceza gelmişti ve biz de bu ilginç haberi sizlerle paylaşmıştık. Bell, NFL’de ceza alan her oyuncunun yaptığı gibi bu hak mahrumiyetini temyize götürdü. Pittsburgh Steelers’ın yıldız running back’ine temyizden bir teselli ikramiyesi çıktı ve cezası, dört maçtan üç maça indirildi.

Buna rağmen, genç yıldızına bir hafta erken kavuşacak Steelers’ta genel menajer Kevin Colbert, temyiz kararından pek tatmin olmuşa benzemiyor ki konuyla ilgili verdiği demecinde de “Temyizin ardından Bell’in halen üç maç cezalı olması bizi büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.” derken “Biz yine de Bell’i sonuna kadar destekleyeceğiz ve kendi potansiyelini sahaya yansıtmasını engelleyen dış faktörlere karşı onu koruyacağız.” ifadelerini kullanarak bir bakıma running back’in saha dışında yaşadığı problemlerin ehemmiyetini de kabul etmiş oldu.

Tabi NFL’in bu “kıyağından” sonra Bell veya Steelers’ın çok da mızmızlanmaya hakkı yok, çünkü lig bu ceza indirimini Bell’e ilk kez yapmıyor. Genç oyuncu, 2015 sezonu öncesinde eski takım arkadaşı LaGarette Blount ile alkollü araç kullanma ve marihuana taşımaktan dolayı tutuklanmış ve her nasıl olduysa Blount, bu olaydan rahat bir şekilde “yırtarken” NFL, Bell’e dört maç ceza vermişti. Bell, bu kararı da temyize götürmüş ve cezası önce üç maça sonra iki maça düşürülmüştü. Yani Bell’cim o kadar şanslısın ki, Tom Brady bile böyle iyi bir muamele görmedi NFL’den.

Bu ceza indiriminin ardından yıldız running back, takımının dördüncü hafta Kansas City Chiefs ile oynayacağı karşılaşmada sahadaki yerini alabilecek. İlk üç haftada ise Steelers’ın koşu oyunu, 32 yaşında olmasına rağmen 2015’te kariyer sezonlarından birisini yaşayan ve Bell’in yokluğunda, Steelers’ın oynadığı 10 karşılaşmanın yedisini kazanmasına büyük katkı sağlayan DeAngelo Williams ve genç running back ikilisi Fitzgerald Toussaint ile Daryl Richardson’a emanet olacak.

Gerek yaşadığı sakatlıklar gerekse de aldığı cezalar sebebiyle Steelers, artık Bell’in yerini doldurmaya fazlasıyla alışık ve bu işi iyi de beceriyorlar. Ancak önümüzdeki sezon, Bell’in yanında bir de, sezonun tamamını cezası sebebiyle kenarda izleyecek Martavis Bryant’sız oynamaya da alışmak durumundalar. Bakalım Steelers, gençç wide receiver’ının yokluğunu Bell’inki gibi rahat bir şekilde kotarabilecek mi?