Super Bowl 50’den bu yana futbola hasret kalanlar ve dört gözle dün akşam oynanacak Hall of Fame karşılaşmasını bekleyenler Perşembe gecesine kadar sabretmek zorunda kalacak. Nitekim NFL, Pro Football Hall of Fame’in merkezi Canton/Ohio’da  bulunan Tom Benson Stadyumu’nda oynanması planlanan Green Bay Packers-Indianapolis Colts karşılaşmasını olumsuz saha koşulları sebebiyle, maçın başlamasına saatler kala, iptal ettiğini duyurdu.

Pro Football Hall of Fame başkanı David Baker, konuyla ilgili olarak “Orta saha ve endzone’ların belirlenmesi için kullanılan boya donmuş ve bu da, o bölgelerdeki zemini oldukça kaygan bir hale getirmiş.” derken “Biz, bu karşılaşmayı aslında oynatabilirdik. Ancak Pro Football Hall of Fame olarak ilkelerimizden bir tanesi de mükemmeliyetçilik. Eğer biz oyuncuların saha içindeki güvenliliğini tam anlamıyla sağlayamacaksak bu ilkemizden ödün vermemiz gerekir.” açıklamasını yaptı.

Baker, ayrıca sahada kullanılacak olan yapay zeminin New Orleans’ta bulunan Mercedes-Benz Superdome’dan getirildiğini ve daha henüz bir yıllık olan bu zeminin maç öncesinde defalarca kez teste tabi tutulduğunu da sözlerine ekledi.

Her yıl bu zamanlarda oynanan Hall of Fame maçında boy gösterecek takımlar, biri AFC biri de NFC’den olmak üzere, iki kritere göre belirleniyor. Bu iki kriterden ilki, takımların bir önceki Pre-Season’da oynadıkları fikstür. İkinci ve daha önemli kriter ise şu: O yılın Super Bowl haftasında açıklanan listede Hall of Fame’e girecek olan eski bir yıldız bulunuyorsa, o yıldızın NFL’de özdeşleştiği takımın bu maç için seçilme olasılığı da bir haylı artıyor.

Örneğin, Green Bay Packers’ın bu yıl Hall of Fame maçı için seçilmesinin altında yatan sebep de efsane quarterback Brett Favre’ın Hall of Fame’e girecek olmasıydı.

Bununla birlikte, Hall of Fame maçının tarihine bakarsak, tam altı kez bu karşılaşmaya çıkma fırsatı bulan Pittsburgh Steelers, listenin zirvesinde yer alıyor. Steelers, son Hall of Fame maçını da geçtiğimiz sezon oynamış ve Minnesota Vikings karşısında sahadan 14-3’lük yenilgiyle ayrılmıştı. Steelers’ın arkasından gelen Washington Redskins ise tarihinde oynadığı beş karşılaşmayı da kazanarak Hall of Fame maçının galibiyet rekorunu elinde bulunduruyor.

Öte yandan, bir normal sezon karşılaşmasının verdiği heyecanın yakınından geçemese de bu karşılaşma, kadroların diplerinde kalmış genç oyuncuların hem bizleri hem de koçları etkileyip sezon öncesi takımdan kesilmemesi için de önemli bir fırsat yaratıyor. Dün oynanacak karşılaşmada da Packers’ın ilk 11 quarterback’i olması beklenen undrafted free agent Joe Callahan da bu genç isimlerden bir tanesiydi

Ancak olan oldu ve saha zeminindeki problem sebebiyle bu karşılaşmadan mahrum kaldık. Tabi bu haber sizi çok da üzmesin. Bu hafta Perşembe günü TSİ ile 02.00’de oynanacak olan Philadelphia Eagles-Tampa Bay Buccanneers karşılaşması ile Pre-Season başlıyor. Yani anlayacağınız, eğer bir daha böyle ekstrem koşullar oluşmazsa, Şubat ayının başına kadar futbolsuz geçireceğimiz bir Pazar akşamı daha olmayacak.