NFL’de, 90 kişilik sezon öncesi kadrolarından fazlalıkları atmanın zamanı geldi. Takımlar, bugün (Salı) TSİ ile 23.00’e kadar oyuncu sayılarını 75’e indirecekler ve Cumartesi günü de 53 kişilik resmi kadrolarını teslim edip artık yeni sezona hazır hale gelecekler.

Özellikle birçok draft edilmemiş çaylak ve antrenman kadrolarına demir atmış oyuncular için hüsranla dolu geçecek bu dönemde kadro kesintileri sonucu takımlarından gönderilen veteranların sayısı da az olmayacak. Nitekim bu furyadan etkilenen ilk veteranlar, şimdiden belli oldu ve Seattle Seahawks, cornerback/safety Brandon Browner’ı, San Diego Chargers ise wide receiver James Jones’u serbest bıraktı.

32 yaşındaki Browner, geçtiğimiz sezonu New Orleans Saints’te geçirdi ancak takım, ligin en kötü pas savunmalarından birisini sergileyince günahların büyük çoğunluğu tecrübeli cornerback’in sırtına yüklenmfi. Bu da Browner’ın bir sezonluk Saints macerasını bitmesine neden oldu.

Amerikan futbolseverler ise Browner’ı daha çok, Seahawks’ın 2012-2013 yıllarındaki secondary’si, nam-diğer Legion of Boom’un bir üyesi olarak hatırlıyor. Browner, NFL tarihinin gelmiş geçmiş en iyi secondary’lerinin başında gelen Legion of Boom’da; Richard Sherman, Kam Chancellor ve Earl Thomas gibi isimlerle yan yana oynamıştı.

Seahawks’ın müthiş savunması ile Super Bowl zaferine ulaştığı 2013 sezonunu takiben New England Patriots ile anlaşan tecrübeli cornerback, işe bakın ki yalnızca bir sezon sonra eski takımı Seahawks ile Super Bowl’da karşılaşmış ve Malcolm Butler’ın son saniyelerdeki interception’ı ile üst üste iki sezon şampiyonluk yüzüğünü parmağına takarak tarihi bir başarının altına imza atmıştı.

Bu off-season’da ise veteran minimum maaşı olan 760.000 dolar karşılığında tekrardan Seahawks’a dönen Browner (Legion of Boom’un yeniden kurulmasını sağlayan bu transferin haberine buradan ulaşabilirsiniz), burada cornerback’ten safety’e çekildi ancak Chancellor ve Thomas’ın arkasındaki yedek oyuncu rolünü Kelcie McCray’e kaptırınca takımdaki ikinci baharı da oldukça yalnızca birkaç ayın sonunda son buldu.

Ligin veteran wide receiver’larının başında gelen James Jones ise Temmuz ayında takımın üçüncü wide receiver’ı Stevie Johnson’ın sezonu kapatmasının ardından San Diego Chargers ile anlaşmıştı (Bu anlaşmanın detaylı haberine buradan ulaşabilirsiniz.) 10 sezonluk kariyeri boyunca West Coast Offense’lerde oynayan Jones, Chargers ofansif koordinatörü Ken Whisenhunt’ın hücum anlayışında kendisine yer bulmayı başaramamıştı.

Tabi Chargers’ta kendisine yer bulamamış olması, Jones’un bu ligde herhangi bir takıma katabilecek bir şeyi olmadığı anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz sezon, Jordy Nelson’ın yokluğunda bulduğu sekiz touchdown ve 890 yard ile tecrübeli oyuncunun Green Bay Packers’ı sırtlamış olması bunun en büyük kanıtı. Jones’un geçtiğimiz sezonki başarısı, güya formasının içine giydiği ancak her maç dışarı fırlayıp apaçık belli olan yeşil kapüşonlusunda mıydı bilinmez ancak veteran receiver’ı, sezona yeni bir takımla girerken görürsek hiç şaşırmayalım.