Tecrübeli oyuncu Stevie Johnson’ın menüsküsünde oluşan sakatlık sonrası ameliyata alınacak olması sebebiyle wide receiver arayışına giren San Diego Chargers, Johnson’ın yerini en az onun kadar tecrübeli James Jones’la doldurdu ve Chargers, 32 yaşındaki oyuncu ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezon formasının içine giydiği yeşil hoodie’si (kapüşonlu) ile NFL’in en dikkat çekici oyuncularından birisi olmayı başaran Jones, dokuz sezonluk NFL kariyerinin ilk altı sezonunu Green Bay Packers’ta geçirmiş ve bu altı yılda takımla birlikte bir Super Bowl (XLV) şampiyonluğu yaşarken 2012 sezonunda da tam 14 touchdown pası yakalayarak Green Bay ekibinin güven veren isimlerinden birisi olmuştu.

Packers kariyeri boyunca takımın yıldız wide receiver’ları Jordy Nelson ve Greg Jennings’in arkasında pek target şansı bulamayan ve bu sebeple Packers formasıyla 1000 yard’lık reception barajını bir türlü aşamayan Jones, 2014 sezonunda Oakland Raiders’a transfer olmuş ancak burada, kariyerinde bir sezonda gerçekleştirdiği en çok reception sayısına (73) ulaşmasına rağmen sezonu 666 yard ile tamamlamıştı.

Bu hayal kırıklığının ardından tekrar Packers’a dönen tecrübeli receiver, Jordy Nelson’ın sakatlığı sebebiyle erken kapattığı sezonda Aaron Rodgers’ın en önemli hücum silahlarından birisi olmuş ve sezon boyunca sekiz touchdown pası yakalamayı başarmıştı. Ancak Nelson’ın dönüşü ve özellikle geçtiğimiz yıl playoff’larda parlayan Jeff Janis gibi genç receiver’ların gelecek vaat etmesiyle Jones’un “ikinci Packers baharı” da yalnızca bir sezon sonra son bulmuştu.

Halihazırda Keenan Allen ve Travis Benjamin gibi iki atletik wide receiver’a sahip olan Chargers, Jones’un takıma katılmasıyla birlikte bu iki genç ismin arkasından şans verebileceği üçüncü bir oyuncuyu da bulmuş oldu. Takımın Jones ile görüştüğü sırada, diğer tecrübeli isimler Lance Moore ve Brian Hartline’ı da kadro için düşündüğünü söylemek gerek. Ancak şu su götürmez bir gerçek ki Jones, bu üçlü arasında en kariyerli oyuncu.